Erdoğan'dan ilginç 61 hesabı

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Trabzon'un plaka kodundan girdi, kendi yaşından çıktı. İşte Başbakan'ın 61 hesabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'dan yerel seçimlerde yüzde 61 oy beklediklerini açıklayarak 61 sayısı ile ilginç bilgiler aktardı.

Erdoğan, Trabzon Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Trabzon'u büyükşehir yapma sözünü verdiklerini anımsatan Erdoğan, "Bu sözümüzü tuttuk ve şimdi büyükşehir Trabzon'dayız" ifadesini kullandı.

Trabzon ile aralarında bir şifre bulunduğunu, bunun da "61" olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Aramızda bir şifre var. 61. Trabzon ne zaman fethedildi. 1461'de .Trabzon'un plakası ne? 61. Bu kardeşiniz kaçıncı hükümetin Başbakan'ı? 61. 26 Şubat'ta bu kardeşiniz inşallah 60’ı tamamlıyor 61’den gün almaya başlıyor. Şimdi bunların hepsi birbiriyle uyumlu. Şimdi sizden bir başka 61 bekliyoruz. 30 Mart’ta Büyükşehir Trabzon’dan büyük bir 61 bekliyoruz. Trabzon 61 diyor mu? Maşallah, 41 kere maşallah. 61 kere maşallah."

Bugün Trabzon'da tarihi bir gün yaşadıklarının altını çizen Erdoğan, toplamda sadece merkezde 537 trilyon liralık, 10 kalem ayrı yatırımı ve eseri hizmete açtıklarını söyledi.

TOKİ'nin tamamladığı, 2 bin 162 konutu, 56 dersliği, 5 ticaret merkezini, 3 camiyi, 300 kişilik pansiyonu, 8 spor salonunu ve bir futbol salonu olmak üzere 242 trilyonluk TOKİ yatırımını bugün Trabzon'a teslim ettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, ayrıca Aile ve Sosyal Politikilar Bakanlığının TOKİ ile yaptığı sevgi evlerini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2 arıtma tesisi, 4 altyapı projesi, 5 içme suyu, ek hizmet binalarının da bugün hizmete açılacağını bildirdi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığının Beşikdüzü'ndeki 200, Of'daki 300 kişilik öğrenci yurdunu da bugün açacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının tamamladığı 258 derslik, 3 spor salonu, 14 lojman ve 300 kişilik pansiyonu da hizmete sunacaklarını kaydetti.

Günün Önemli Haberleri