Erdoğandan futbol taktiği

Abone ol

Erdoğan mesajını Milli takım üzerinden verdi. Pes etmeyen futbolcuları örnek gösterdi. Sözü kapatma davasına getirdi.

Başbakan Erdoğan kapatma davası ve siyasi geleceğine ilişkin görüşlerini milli takımın Çek zaferi üzerinden verdi.  Erdoğan, finali hedefleyen futbolcular gibi siyasette yola devam mesajını verdi.

Futbolcuların pes etmeyen yenilgiyi kabul etmeyen yapısını milletvekillerine anlattı.  Başarı için sadece 90 dakikanın yeterli olmadığını, son nefese kadar bu işi sürdürmek gerektiğini ifade etti.

Parti kapatma davası iptal edilen türban kararına değinen Erdoğan, bu sürecin bedelinin mutlaka tartışılacağını vurguladı.. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

SON NEFESE KADAR

"Milli Takımımız çok çarpıcı bir zafere imza atarak Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale adını yazdırdı. Başarı için 90 dakika yeterli olmayabilir. Son nefese kadar bu işi sürdürmek gerekiyor.

Şartlar ne olursa olsun mücadeleyi bırakmayan ve kazanmayı bilen tüm ekibimizi kutluyorum. çeyrek finalde de bu başarının devamını bekliyoruz. Bir aksilik olmazsa Viyana'da beraber olacağız.

Batılıların dediği gibi sessiz devrimi gerçekleştiren Türkiye sessiz başarılarının da devamını getirecektir. Çek Cumhuriyeti maçından sonra geniş bir coğrafyadan gelen mesajı çok iyi anlamak lazım.

AB'YE "AVRUPA'NIN RENGİYİZ" MESAJI

Önceki gün Katar emirinin eşi eşimi aradı. maçı izlemişler yaşadığı duyguları paylaşmak istemiş. Türkiye'yi dışarı kapatmanın karşısındaki bu duruşu iyi anlamak lazım. Avrupa'da bu nmesajı çok iyi anlamalı. Türkiye'nin başarısı nasıl ki üç kıtada bir bir sevinç seline dönüşüyorsa AB üyeliğinin vereceği sevinci de iyi düşünmeli. Avrupa'da yaşayan azımsanmayacak bir Türk nüfus var.

MÜCADELEDEN YILMAYACAKSINIZ

Dün çocuklarımızın verdiği en büyük mesaj da oydu: "Başarıyı hakettiğinizi düşünüyorsanız asla mücadeleyi bırakmayacaksınız." Kendinize güveniyorsanız arkanızdaki millete güveniyorsanız asla yılmayacaksınız. Başarı için, hakkınızı geri almak için savaşacaksınız, çalışacaksınız.

SPORDA DA SİYASETTE DE BÖYLE

Arkanızda millet topyekün duruyorsa mücadelenize devam edeceksiniz.
Bize düşen alınteri dökmektir. Bu sporda da böyle siyasette böyledir Milletin gönül zenginliği her türlü zorluğu aşacak büyüklüktedir.

KARANLIĞA O KADAR ALIŞMIŞLAR Kİ

Siyasetteki tek muradımızn milletimizin sevincini büyütmektir. Büyük düşünür Cemil Meriç'in dediği gibi, "Her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye çalışan zavallılar varsın güneşe çamur atmayı sürdürsün." Karanlığa o kadar alışmışlar ki yıldızlardan bile rahatsız oluyorlar. Her gelişmeye set çekmeye çalışanlar oluşacaktır. Kriz ve kaosdan beslenenler dün de vardı yarın da olacaktır.

BU SÜRECİN BEDELİ TARTIŞILACAKTIR

Attığımız adım ülkemize bir şey kazandırıyorsa o adımı atarız. Kaybettiriyorsa o adımdan geri dönmeyi biliriz. Üç kez kesintiye uğrayan demokrasimiz bize çok şeyler öğrettti. Şu an yaşadığımız süreç çok tartışılacak süreçtir. Bu sürecin bedeli muhakkak tartışılacaktır.. Geçmişte tartışıldığı gibi.

SIKINTILI SÜREÇ İSTEMİYORUZ

Dün esas hakkındaki savunmamızı Anayasa Mahkemesine verdik. Hızlı olmamızın nedeni ülkemizin hem siyasette hem ekonomimiz kaybetmesin isteği. Biz süreci hızlandırarak ülkemizin geleceği açısından belirsizliği oratadan kaldırmak istedik. Ekoınomimiz yara almasın istedik. Sıkıntılı süreç istemiyoruz. Temennimiz ülkemizin en kısa sürede bu türbülanstan çıkmasıdır.

ÇARPIK ANLAYIŞTAN KURTULMALIYIZ

Demokrasimizi evrensel değerlerle özdeşleştirmeliyiz. Bir kısım çevreler demokrasinin temel niteliklerini tehlikeye atıyor. İlkeleri çarpık bir içimde yorumlayarak kendi vesayetlerini koruyabilme anlayışıdır. Rejimin üzerinde sürekli Türkiye artık 1940'ların Türkiyesi değildir. Türkiye artık reşittir. Azami demokratik olgunluğa sahiptir. Siyaseti toplumdan yalıtlmak isteyenler tarihin tozlu raflarında kaldı. Anamuhalefetin sabıkalı tavırları geçmişte bellidir."

Günün Önemli Haberleri