Erdoğandan büyükelçiye jest

Abone ol

Başbakan Erdoğan, dün Alman heyetini kabulü sırasında Büyükelçi İrtemçelik’e bir jest yaptı.

Erdoğan"ın bu jestinin ardından Berlin"de "türbanlı fotoğraf genelgesi" yüzünden tatsız anlar yaşayan İrtemçelik kameraların da ilgi odağı oldu.

Başbakan Erdoğan, Berlin"deki toplantı sırasında "türbanlı fotoğraf genelgesi" krizi nedeniyle zor anlar yaşayan Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik"e dün son derece özel bir jest yaparak gönlünü aldı. Erdoğan"ın bu jesti, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve beraberindeki heyetin önünde İrtemçelik"e bir kravat hediye etmesi oldu. Erdoğan ile İrtemçelik arasındaki buzları eriten jest şöyle gerçekleşti:

Erdoğan, görüşme sonrası Alman Bakan Steinmeier ve heyetinde yer alan erkeklere bir kravat, kadınlara da bir eşarp hediye etti. Sonra Erdoğan, "Ancak bir kişiye daha hediyem var" diyerek, Büyükelçi İrtemçelik"e yöneldi. Erdoğan, Alman heyetinin önünde, "Bu da sizin hediyeniz Sayın Büyükelçi" diyerek, İrtemçelik"e de bir kravat hediye etti.

İLGİ ODAĞI

İrtemçelik, Dışişleri Bakanlığı"nda, Bakan Abdullah Gül ile Steinmeier"in ortak basın toplantısında da kameraların ilgi odağı oldu. İki bakan basın toplantısı düzenlerken, kameramanların objektiflerini sürekli İrtemçelik"e yönlendirmelerinden hem Büyükelçi, hem de Gül rahatsız oldu. Gül"ün Özel Kalem Müdürü Mehmet Samsar"ın uyarısıyla kameramanların yerlerine dönmeleri sağlanırken, İrtemçelik de ilgi nedeniyle bir ara Erdoğan"ın dış politika danışmanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte dışarı çıkmak zorunda kaldı.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Günün Önemli Haberleri