Erdoğandan Blaire darbe

Abone ol

Tony Blair'e Türkiye’nin AB sürecine destek verdiği Ankara’dan “darbe” vurulduğu öne sürüldü...

Başbakan Erdoğan’ın Filistin’de erken seçim çağrılarını reddetmesi, öneriyi destekleyen İngiltere Başbakanı Blair’e “darbe” olarak nitelendirildi. The Guardian “darbe” nitelemesini kullanırken “Blair’in beş günlük Ortadoğu barış misyonu, yıkıcı bir sarsıntıya uğradı” yorumunu yapan Daily Telegraph da “Türkiye, Blair’in seçim desteğine hücum etti” başlığını attı.

Tony Blair’in tartışmalı AB Zirvesi’nin ardından çıktığı Ortadoğu turu sırasında Hamas’ı izole ederek barış sürecinin yeniden canlanmasını öngören planı için destek aradığına dikkat çekiliyor. Ancak, Blair’in bu yöndeki çabalarına, Ortadoğu gezisi başlamadan uğradığı, Türkiye’nin AB sürecine destek verdiği Ankara’dan “darbe” vurulduğu öne sürülüyor.

İngiliz The Guardian gazetesi, Blair’in öneri ve çalışmalarının değerlendirildiği haberinde “Ancak önerilere, planın kilit bir unsuru olan erken Filistin seçimlerinin, altı-ülkeyi kapsayan gezi sırasında ilk buluştuğu lider olan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedilmesi ile darbe vuruldu” yorumunu yaptı.

TÜRKİYE, BLAİR’İN SEÇİM DESTEĞİNE HÜCUM ETTİ

Diğer İngiliz gazetesi Daily Telegraph da, “Türkiye, Blair’in seçime verdiği desteğe hücum etti” başlıklı haberinde “Tony Blair’in beş günlük Ortadoğu misyonu, bölge gezisi sırasında ilk ziyaret ettiği ülke olan Türkiye, terör karşıtı stratejisinin merkezi unsuruna saldırması ile yıkıcı bir sarsıntıya uğradı.”

Oysa Blair’in hafta sonunda Ankara’da Başbakan Erdoğan ile yaptığı temasların “başarılı” ve “yapıcı” olarak nitelendirdiğini anımsatan gazete, “Ancak dün Sayın Erdoğan, Blair’a karşı tutum alarak onun ve diğer liderlerin militan Hamas’ı uzaklaştırmayı amaçlayan yeni Filistin seçim çağrılarına verdikleri desteğe duyduğu öfkeyi belli etti” diye yazdı.

Daily Telegraph, Erdoğan’ın erken seçim çağrısı yapanlarının “Filistin halkının iradesine saygı” göstermeyi reddettiklerini, çok olumsuz davrandıklarını söylediğine dikkat çekti.
 
(Hüriiyet)
Günün Önemli Haberleri