Erdoğana zehir gibi mektup

Abone ol

Maliye'nin Kanaltürk kadrosunu yakın takibe alması üzerine Tuncay Özkan Erdoğan'a sert bir mektup yazdı.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 8 Ocak 2007 tarihli bir yazıyla; Özkan, Cüneyt Arcayürek ve Mine Kırıkkanat'ın da aralarında yer aldığı Kanaltürk yöneticilerinden ve gazeteci kadrosundan 10 kişinin hesap hareketlerine ilişkin bankalardan ayrıntılı bilgi istemesi tartışma yarattı.
Uygulamanın yasal olmadığını belirterek, 50'nin üzerinde dava açmaya hazırlandıklarını belirten Özkan, "Bu sindirme operasyonudur" dedi. Özkan mektupta şu satırlara yer verdi:

"Suçluyorum. Sayın Başbakan beni yanıltmadınız. Sizin bir gün bu kadar kötü olabileceğinizi yakın geçmişte de anlamıştım. Türkiye'nin gözünde onca yolsuzluk ve haram dosyası ile dikilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı, hasım gördüğünüzün üzerine salıyorsunuz. Maliye Bakanlığı'nın Kanaltürk'e ilişkin işlediği suç, yüzünüze çaldığınız kara çamurdur. Başbakan olarak yapabilirseniz, bu skandalın gereğini yapmanızı istiyorum."

Bankalara gönderilen yazıda, listedeki kişi ve şirketlerin para transferleri, kimden, nereden geldiği, kime gönderildiğine ilişkin bilgi ve belgelerin 15 gün içinde Gelirler Kontrolörleri İstanbul Grup Başkanlığı'na gönderilmesi istenmiş, aksi halde yasal işlem başlatılacağı ifade edilmişti.
ANAP İzmir Milletvekili Serpil Yıldız, bir soru önergesiyle konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.

Günün Önemli Haberleri