Erdoğana PKK sürprizi

Abone ol

Başbakan Erdoğan Beyaz Saray'da hiç ummadığı bir durumla karşılaştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Beyaz Saray'da, ABD Başkanı George Bush'la başta terörle mücadele konusu olmak üzere kapsamlı bir görüşme yaptı. En büyük sıkıntı Bush'un basın toplantısında terör örgütü PKK ve K. Irak'tan hiç bahsetmemesi oldu. Milliyet'in Washington temsilcisi Yasemin Çongar'ın verdiği bilgiye göre bu durumdan Erdoğan ve beraberindekiler son derece rahatsız oldu. Erdoğan PKK'yı gündeme özellikle getirdi. Ancak Bush PKK'nın adını anmadı.

Görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Başkan Bush, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye’nin beklentilerinin aksine PKK ve Kuzey Irak konularına değinmedi. Beyaz Saray'da bir saat planlanan görüşme, bir saat 40 dakika sürdü.

ABD Başkanı Bush, görüşmeden sonra yapılan ortak açıklamada, Ortadoğu, terörle savaş, İran, Irak, Türkiye’nin AB süreci, Darfur krizi konularının gündeme geldiğini söyledi.

Barışı sağlamak için Türkiye ve ABD’nin birlikte çalışması gerektiğini belirten Bush, teröre ve radikal dinciliğe karşı ortak mücadele mesajı verdi.

Türkiye’nin AB’ye girmesinin ABD’nin de çıkarına olduğunu söyleyen Bush, Başbakan Erdoğan’ı hayata geçirilen ekonomik reformlardan ötürü tebrik etti.

Sudan, Darfur’da sıkıntı çeken insanlara yardım etmek için iki ülkenin çalışmalarına devam edeceğini belirten ABD Başkanı, Başbakan Erdoğan’ın kendisine Darfur’da bizzat gördüklerini, orada çekilen azap ve eziyetleri aktardığını anlattı. Başkan Bush, Başbakan Erdoğan’ı bir ‘dost ve barış adamı’ olarak nitelendirdi.

Günün Önemli Haberleri