Erdoğan'a korku dolu mektup!

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının zorunlu olmadıkça Japonya'ya seyahatlerini ertelemeleri çağrısında bulundu.

8.9'luk depremle sarsılan ve ardından tsunamiyle yerle bir olan Japonya tarihinin en büyük nükleer kriziyle karşı karşıya.

İki ayrı nükleer reaktörde meydana gelen dört ayrı patlamadan sonra Japon yetkililer, ülkedeki radrosyon seviyesinin 6'ya yükseldiğini açıkladı. Dünyanın hafızalarından silinmeyen Çernobil felaketinde ise risk seviyesi 7 olması dünyayı ayağa kaldırdı.

Dışişleri Bakanlığı ise Türkiye'de yaşayan vatandaşlara Japonya'ya yapılacak seyahatleri erteleme çağrısında bulundu.

Japonya'da yaşayan bir Türk vatandaşının Başbakan Erdoğan'a yaptığı yardım çağrısı ise ülkedeki durumun vehametini gözler önüne serdi.

Tarihinin en büyük felaketini yaşayan Japonya'da dakika dakika yaşananlar...

12.03- Japonya'daki Fukuşima Daiçi nükleer santralinin 5 ve 6 numaralı reaktörlerine su pompalandığı bildirildi. Tokyo Elektrik şirketi, deprem ve tsunami felaketinin ardından soğutma sisteminde arıza meydana gelen nükleer santralin 5 ve 6 numaralı reaktörlerine su verildiğini açıkladı.

10.43- Türkiye'nin Japonya Büyüelçiliğinde ve konsolosluklarında görevli personelin aileleri Türkiye'ye dönüyor.

10.09- Avustralya, vatandaşlarına Japonya'da deprem ve tsunamiden en fazla etkilenen bölgelerden ayrılmaları tavsiyesinde bulundu. Avustralya Dışişleri Bakanı Kevin Rudd, Japonya'daki Avustralya vatandaşlarına başkent Tokyo ve depremle tsunamiden en fazla etkilenen 8 bölgeden ayrılmaları çağrısı yaptı.

TÜRK VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

09.33- Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının zorunlu olmadıkça Japonya'ya seyahatlerini ertelemeleri çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığından yapılan duyuruda, deprem ve tsunami felaketlerinden etkilenen Japonya'da halen doğal afetin etkilerinin devam ettiği kaydedildi. Duyuruda, "vatandaşların, Japonya'nın depremden etkilenen kuzey bölgesi ve Tokyo'nun da içinde yer aldığı Kanto bölgesi başta olmak üzere, tüm ülkedeki gelişmeleri yakından takip ederek müteyakkız olmaları, Tokyo Büyükelçiliği ve Japon makamlarının uyarılarını dikkate almaları" tavsiye edildi.Tokyo Büyükelçiliği web sitesine, "http://tokyo.be.mfa.gov.tr" adresinden ulaşılıyor.

RADYASYON SEVİYESİ ANİDEN ARTTI

Deprem ve tsunamiden zarar gören Japonya'nın kuzeydoğusundaki Fukuşima 1 nükleer santralinin girişinde, radyasyon seviyesinin sabaha karşı aniden arttığı bildirildi. Japonya, ABD ordusuna başvurmanın eşiğinde.

ERDOĞAN'A YÜREK BURKAN MEKTUP

Haber 7 Uzaklardan Mektuplar bölümüne Japonya'dan yazan Murat Erdem, Japonya'daki durumu aktararak acil yardım beklediklerini belirtti ve 'Hakkınızı helal edin' dedi.

"Süpermarketlerde yiyecek kalmadı. İnsanlar ağızlarında havlularla geziyor. Yabancı devletler vatandaşlarını kurtarmak için acil uçaklar gönderiyorlar. Türk vatandaşları ve ailelelerin en kısa zamanda radyasyondan zarar görmemeleri için kurtarılması gerekiyor. Başbakanımızdan acil yardım bekliyoruz" diye yazan Murat Erdem'in yardım çığlığı dolu o satırları...

YABANCILAR JAPONYAYI TERK EDİYOR... TÜRKLER İÇİN ACİL YARDIM GEREKİYOR...

Amerikan, Fransız ve Alman büyükelçilikleri Japonya'yı terk edin uyarısında bulunurken Türk Büyükelçiliği Tokyo'yu terk edin Acil ve Önemli uyarısında bulundu.

Tokyoda süpermarketlerde stok kalmadı. İnsanlar yiyeceklere hücüm ediyorlar.. Japon hükümeti elinden geldiği kadar panik yönetimi yaparak gerçekleri filtrelesede yabancılar ülkeyi terk ediyor.

Lufthansa Alman havayolları Tokyo'ya bütün uçuşlarını ipal etti..

Havalimanlarında yabancılar izdiham içinde. Japon kaynaklarının verdiği bilgilere kimse güvenmiyor. Ülkeler vatandaşlarını almak için uçak göndermeye başladılar. Henüz Türk vatandaşlarını kurtarmak için bir uçak gelmedi. Radyasyon düşük seviyelerde yayılmaya başladı.

Yabancı firmalar çalışanlarını Hong Kong veya Singapur'a gönderiyor..

Japonyada yaşayan Türk vatandaşlarının akibeti büyük risk altında. Başbakanımızdan acil ricamız Japonyadaki başta kadın ve çocuklarımız olmak üzere vatandaşlarımızı kurtarmak için acil harekete geçmeleri. 24 saat sonrası çok geç olabilir.. Radyasyon hızla yükseliyor...

Günün Önemli Haberleri