Erdoğana kodes tehtidi

Abone ol

Anavatan lideri Mumcu, Erdoğan'a seslendi: Masal bitmiştir, milletin gözüne bak Sayın Başbakan!

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Erdoğan ve Baykal'ı hizipçilik yapmakla suçladı. Her iki partinin 'dini siyasete alet ettiğini' iddia eden Mumcu, Erdoğan'ın iktidardan çekilme zamanı geldiğini söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Mumcu şunları söyledi:  

..."Yazırlar olsun yakışıyor mu?" ana muhalefet partisine. Rejim meselisidir, hadi bir kamp olalım; laikler kampı...Peki, sen bunu yaparken nereye kadar varacaksın? Milletin, senin hizipciliğinle vereceği ufuk neresidir? Nereye çıkarsın? Biraz da halkı düşünsen olmaz mı? Adın Halk Parti'si. Şu laikliği biraz da halka emanet olsan olmaz mı? Siz kimsiniz de bizim laikliğimizi savıcaksınız. Siz kimsiniz? Üç beş manyakla kimse korkmasın kimsede onlarla gözdağı vermesin. Millet dininde sahibidir, laikliğinde sahibidir.

...Bu adamlar kim biliyor musunuz? Bu adamlar rahmetli Özal'ın bir doktora töreninde giydiği siyah cübbeyle çekilmiş fotografını köy köy gezdirip, Özal papaz oldu diyenlerdir. Bu adamlar kimler biliyor musunuz? Bu adamlar biz değiştik diyenlerdir. Görüyoruz ki hiç değişmemişlerdir, bu millet beyanlara inanıyorlar. İşte inandılar ama onlar hiç değişmediler.

Mali disiplin eleştirisi
...Ama hala aynı nakarat aynı nakarat. İstikarı bozdurmayacağız. "Ülkenin ilerlemesinin önüne geçmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" diyor Sayın Başbakan!.. Sizin dört senedir anlattığınız istikrar masalı bitti beyler! Eğer bu masalın nasıl bittiğini görmek istiyorsanız; Borsa'ya, enflasyona ve dövize bakın. Siz kırılganlıkları derinleştirdiniz, ülkeyi sıcak paraya mahkum ettiniz.

N'oldu şimdi? Masal bitti, sihir bozuldu. Hala diyorlar ki "mali disiplinden fırsat vermeyeceğiz". Yazıklar olsun! Nedir bu mali disiplin? Bu mali disiplin sizin vatandaşın kursağından kestiğini verilerden alarak, üretici kim varsa; sanayici, üretici yani türkiyenin üreçüi güçmleri onlar batsınlar. Kim para ithal ediyorsa onlar yükselsin. Bu neye karşılık olsun? Devlet borçlansın. Türkiyenin dört senesini heba etsinler, Türkiye'nin olağan üstü fırsatları vardı. Hibe ettiniz mahvettiniz.

Başbakan Erdoğan'a çağrı
...Benzine bugün yeniden zam geldi, hala mali disiplin diyorsunuz. Mali disiplin, milletin sırtından eksik etmediğiniz sopadır. Hayatla alakalı olmadıkları için gerçekleri göremiyorsunuz. Sayın Başbakan'a bir önerim var, şu camdan başını çek ve milletin gözüne bak. Bir kere baksan herşeyi görürsünüz. Bunlar işsizliği rakamdan ibaret sanıyorlar.

...Türkiye'nin gerçek gündemini söyleyim. Bu tartışmalar büyüdükçe bu kamplaşma büyüdükçe, iktidarda karşı durumda bulan ana muhalefette yararlanacaktır. Ey millet size sesleniyorum. Siz buna sanip çıkın ve oyunu bozun. Yani hala ip sizin elinizde bunu unutmayın!

...Hazret buyurmuş, 'eleştirmeyin' çözüm üretin demiş. Var burada ama sen bana anlayan kafayı söyle. Senin aklın fikrin yağmada. Delil mi istiyorsunuz? İşte delil ortada. TÜBRAŞ meseline bakın anlarsınız!

...Eğer siz hala uyarıları dikkate almazsanız akıbetiniz bellidir. Erdoğan'ı ve Kemal Dibo'yu (Kemal Unakıtan) Yüce Divan'dan kimse kurtaramayacaktır. Yetimin hakkını yerseniz, gideceğiniz yer ya vatandan kaçıp gitmek yad da kodese girmektir"

Günün Önemli Haberleri