Erdoğana Akdamar uyarısı

Abone ol

Yazıcıoğlu Erdoğan'a seslenerek Akdamar Kilisesi'ni Ermenistan yönetimiyle birlikte açmaması konusunda uyardı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Ben burada Başbakanı ikaz ediyorum: Bütün milletimizi özellikle Vanlı hemşehrilerimizin içini yaralayan ve kanatan Akdamar Kilisesi'ni açmaktan vazgeçin, böyle bir lekeyi resmileştirerek muhteşem tarihimizi kirletmeyin'' dedi.

Partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere Van'a gelen Yazıcıoğlu, partililerle, Van Kalesi'nin arka kısmındaki Eski Van Şehri'nde bulunan Ulu Cami'yi ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın toplantısı düzenleyen Yazıcıoğlu, Van'a, gündemi değerlendirmek ve vatandaşlarla duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere geldiklerini söyledi.

Tarihin her döneminde Türk'ün toprağı olarak kalmış Van'daki Akdamar Kilisesi'nin, bir Türk Başbakanın açılışını yapmasıyla ilgili basın açıklaması yapacağını hiç düşünmediğini vurgulayan Yazıcıoğlu, şunları söyledi: ''Dini vecibelerini yerine getirmek amacıyla yeniden yapılan ibadethanelere karşı değiliz. Yeter ki ibadethaneler hangi dinden olursa olsun amaçlarına uygun icraatlar yapsınlar. Din örtüsü altında devletleri, milletleri ve diğer dinleri yok etmeyi hedeflemesinler.

AKDAMAR KİLİSESİ

Bu gelişmeler karşısında Başbakan Erdoğan'nın, Akdamar Kilisesi'nin açılışına Ermenistan Hükümetini davet etmesinin konuya uluslararası bir boyut kazandırdığını belirten Muhsin Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: ''Biz topraklarımızda, ecdadımızdan bize devredilmiş olan bu kültürel varlığı yaşatmak ve korumak mecburiyetindeyiz. Elbette bunların tamirinin yapılması ve yaşatılması taraftarıyız. Ancak Akdamar Kilisesi'ni açacaksanız, bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mirası olarak ele alacaksınız, kendiniz yapacaksınız. Kiliseyi Ermeni cemaatiyle de açabilirsiniz. Buna hiçbir şey demeyiz.

Ama sanki Ermenistan'ın malıymış gibi, mirasıymış gibi Ermenistan yönetimini buraya davet ederek doğrudan ilişkilendirmek asla kabul edilemez bir hatadır. Ben burada Başbakanı ikaz ediyorum: Bütün milletimizi özellikle Vanlı hemşehrilerimizin içini yaralayan ve kanatan Akdamar Kilisesi'ni açmaktan vazgeçin, böyle bir lekeyi resmileştirerek muhteşem tarihimizi kirletmeyin.''

Günün Önemli Haberleri