Erdoğan Ulusa seslendi

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında çarpıcı açıklamalar yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gerek Ortadoğu'da, gerekse dünyanın diğer çatışma noktalarında, ateşin yükseldiği her yerde barışı aramaya, adaleti savunmaya devam edeceklerini bildirdi. Erdoğan, Ortadoğu'daki savaşın "öfkeyi, şiddeti besleyen, terörü daha da güçlendiren bir savaş" olduğunu belirterek, "Bu, adil olmayan bir savaştır. Bu savaş kazananı olmayan, insanlığın topluca mağlup olacağı bir savaştır" dedi.

Erdoğan, "Ulusa Sesleniş" konuşmasında,"bugün dünyanın dört bir köşesinde yürekleri parçalayan, vicdanları sızlatan savaş ve çatışmaların hüküm sürdüğünü" belirterek, dünyanın güçlü ülkelerinin savunmasız, masum insanları bu kan ve gözyaşı tablosunun dışında tutmayı başaramadığını kaydetti. Erdoğan, "İnsanlığın vicdanı, bu vahşet karşısında rahat olamaz, olmamalıdır. Yanı başımızdaki bir ülkede insanlar acımasızca öldürülüyor. Masum insanları katleden, şehirleri yakıp yıkan, şiddeti meşrulaştıran bir anlayışa asla haklı bir gerekçe bulunamaz. Adalet duygusunu kirleten bu yeni güç anlayışına, bu yeni şiddet kültürüne sessiz kalmamız düşünülemez" dedi.

Ortadoğu halklarının sonu gelmeyen çatışmalardan, kandan, gözyaşından, acıdan çok çektiğini ve çekmeyi devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bunda gücü elinde bulunduranların bölgenin sorunlarına çifte standartlara özellikle yaklaşım tarzlarında büyük pay var" diye konuştu.

İsrail'den orantısız güç kullanımına derhal son vermesini talep ettiklerini anımsatan Erdoğan, "(Eğer konu sadece 3 tane askerin geri verilmesi ise bize güvenin, bize inanın, biz bunu bulup çıkartıp sizlere iade edeceğiz, bunun sözünü veriyoruz), dedik. Ama ateşkesi ne yazık ki, sağlayamadık ve süre geçtikçe artık iş iyice zora girdi" dedi.

Terör örgütü PKK ile mücadele konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelesini azimle, kararlılıkla sürdüreceğini vurgulayarak, "Terör örgütü, yine gördüğünüz gibi, mayınlarla her geçen gün pırlanta fidanlarımızı şehit etmeye devam etmektedir ve bu konuda da artık tahammül sınırımız maalesef tükenme noktasına gelmiştir" diye konuştu.

Konuşmasında ekonomiye de değinen Erdoğan, dünyadaki ekonomik çalkantının etkilerinin faiz oranlarında ve enflasyon hedefinde küçük, geçici bir sapma oluşturduğunu belirterek, "Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. orta ve uzun vadede hedeflerimizi  Muhafaza ediyoruz, edeceğiz, undan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Bu şartlarda, enflasyonda bir miktar artış gerçekleşmesi de normal karşılanmalıdır" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri