Erdoğan Tusk ile görüştü

Abone ol

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya’da mevkidaşı Başbakanı Donald Tusk ile bir araya geldi.<br/>Finlandiya, İsveç ve Polonya’yı kapsayan...

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya’da mevkidaşı Başbakanı Donald Tusk ile bir araya geldi.
Finlandiya, İsveç ve Polonya’yı kapsayan Avrupa turunun son durağı olan Polonya’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan buradaki temaslarına Meçhul Asker anıtını ziyaret ederek başladı. 1. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybedenlerin anısına dikilen anıtı ziyaret eden Başbakan Erdoğan saygı duruşunda bulunarak anıta çelenk bıraktı. Şeref defterini de imzalayan Başbakan Erdoğan, daha sonra Polonya Başbakanı Donald Tusk’la görüşmek üzere Polonya Başbakanlığına hareket etti.

TUSK’LA GÖRÜŞME
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da hazır bulunduğu görüşme oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşti. Erdoğan ve Tusk daha sonra heyetler arası görüşmede bir araya geldiler.
Heyetler arası görüşmeye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.
Erdoğan, daha sonra Polonya Cumhurbaşkanı Bronislav Komorowski, Meclis Başkanı Ewa Kopacz ve Senato Başkanı Boydan Borusewicz ile ayrı ayrı görüşecek. Polonya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (PISM) tarafından düzenlenen “Türkiye-AB İlişkileri” konulu konferansta konuşma yapacak olan Başbakan Erdoğan, Polonya Başbakanı tarafından onuruna verilecek akşam yemeğinin ardından Türkiye’ye hareket edecek.
(İHA

Günün Önemli Haberleri