Erdoğan sordu Yıldırım cevapladı

Abone ol

Aziz Yıldırım’ın, G.Saray derbisi öncesinde Başbakan Erdoğan ile başbaşa bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan’ın resmi programında yer almayan ve yaklaşık 40 dakika süren bu özel görüşmede, şike ve teşvik primi iddiaları üzerine F. Bahçe’nin Başbakanlık’a gönderdiği iki ayrı mektup ve Futbol Federasyonu ile ilgili olası seçimlerin konuşulduğu bildirildi.

ÇALIŞMA OFİSİNDE
Başbakanlığa yakın bir üst düzey kaynağın verdiği bilgiye göre, F.Bahçe’nin gönderdiği bu iki mektubun ardından, daha önce randevu talebinde bulunan Aziz Yıldırım’ın bu talebi öne çekildi. Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde gerçekleştirilen kabulde, Aziz Yıldırım, özellikle Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Yıldırım, Başbakanlık makamına gönderdikleri iki ayrı mektupla ilgili olarak da Başbakan Erdoğan’a bilgi aktardı.

DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
Hatırlanacağı gibi, Tahir Kıran hem Karadeniz’de bir yerel gazeteye, hem de bir ulusal gazeteye “Geçen yıl teşvik primi tarifesi, G.Saray’la berabere kalacak rakiplere 350, kazanacaklara 500 bin YTL’ydi” biçiminde açıklama yapmış, bu açıklama üzerine de F.Bahçe FIFA’ya, UEFA’ya, Futbol Federasyonu’na, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’na, Başbakanlığa ve Cumhuriyet Savcılığı’na iddianın soruşturulması talebi ile başvuruda bulunmuştu. Sarı-lacivertli kulüp ikinci mektubu ise Cihan Oskay’ın Telegol programında yaptığı şike ve teşvik primi iddiaları üzerine yazmış ve yine başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere aynı adreslere göndermişti.

SEÇİM DE KONUŞULDU
Aynı kaynağın verdiği bilgilere göre, başbaşa gerçekleşen görüşmede olası Futbol Federasyonu seçimleri de görüşüldü. Aziz Yıldırım konuşmanın bu bölümünde, son seçimlerde F. Bahçe’nin tarafsız kaldığını ancak olağanüstü bir kongre yapılması halinde Haluk Ulusoy’un karşısında olacağını aktardı. 
Görüşmede Şenes Erzik adı üzerinde duruldu. Yıldırım, aday olması halinde Şenes Erzik’i destekleyeceklerini belirtirken. Erdoğan da “Çok saygın bir isim. Türk futboluna büyük emeği var” dedi. Edinilen bilgilere göre bu görüşmeden sonra, Başbakan Erdoğan’ın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’den bilgi aldığı ve F. Bahçe’nin taleplerinin ivedilikle incelenmesini istedi.

Haber: Tayfun Bayındır
Kaynak:www.vatanim.com.tr

Günün Önemli Haberleri