Erdoğan neden hastanelik oldu?

Abone ol

Erdoğan'ı tedavi eden Başhekim Küçükbaş Başbakan'ı hastelik eden nedeni açıkladı.

Özel Güven Hastanesi Başhekim Yardımcısı Tevfik Ali Küçükbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''ek tedaviye ihtiyaç olmadan'' taburcu edildiğini belirterek, ''Kendilerinin tansiyon, nabız, solunum her türlü vücut fonksiyonları tamamen yerinde'' dedi.

Erdoğan'ın yaklaşık 9 saat süren tedavinin ardından taburcu edildiğini belirten Küçükbaş,''Kendilerini gayet iyi, sağlıklı olarak yürüyerek taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şu anda sağlıkları tamamen iyi durumdadır'' diye konuştu.

Küçükbaş, Başbakan Erdoğan'a rahatsızlığa yol açan etkenler konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade ederek, ''Kendilerine tavsiyede bulunmamız gerekti. Bunun dışında tedavilerini burada tamamlamış olduk. Ek bir tedaviye de ihtiyacımız olmadan kendilerini taburcu ettik'' dedi.

SORULAR

Gazetecilerin tavsiyelere ilişkin sorularını da yanıtlayan Küçükbaş, şöyle konuştu: ''Daha çok fiziki yorgunluk yönünden kendilerine biraz daha dinlenme zamanı ayırmaları ve yaşamış oldukları yoğun tempodan dolayı beslenme düzenindeki aksamaların olmaması için dikkatli olmaları yönünde tavsiyelerimiz oldu. Daha sık beslenmeyi tavsiye ediyoruz. Miktar olarak az ancak sık beslenme şeker düzenini sağlamakta çok daha iyi bir sonuç verdiği için bu yönde tavsiyelerimiz oldu.''

Küçükbaş, Başbakan Erdoğan'ın kaç gün dinlenmesi gerektiği yönündeki bir soruyu ise ''Şu anda çok iyi durumdalar. Zannederim ihtiyaç durumunda kendileri belirleyeceklerdir'' şeklinde yanıtladı.

Gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın taburcu edilirken yorgun ve bitkin görüldüğünü belirtmeleri üzerine ise Küçükbaş, ''Şimdi bir heyecan yaşadılar, zannederim hepimiz yaşadık. Heyecanın vermiş olduğu bir etki oldu zannederim. Hastane ortamına da pek alışık değiller. O nedenle olmuş olsa gerek. Kendilerinin tansiyon, nabız, solunum her türlü vücut fonksiyonları tamamen yerinde'' dedi.

Küçükbaş, hastalığın yenileme riskinin olup olmadığı sorusu üzerine ise bu riskin düşük olduğunu, ancak gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Küçükbaş, Başbakan Erdoğan'ın oruç tutmasının sakıncalı olup olmadığı sorusunu ise ''Biz tıbbi yönden düşüncelerimizi açıkladık, Kendi takdirleridir'' şeklinde yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'a özel bir diyet uygulamayacaklarını da belirten Küçükbaş, ''Yalnız uzun açlıktan dolayı böyle bir durumu olduğu için o uzun açlığı tekrar yapmamak ideal olacaktır. Fiziksel yorgunluk da etkilemiş kendilerini. Bunların bir araya gelmesi hastalığa neden olmuş'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kan şekeriyle ilgili tetkikin bir daha ne zaman yapılacağı sorusu üzerine Küçükbaş, şunları kaydetti: ''Kan şekerini bir süre kontrol altında tutmak gerekiyor. Onun için hekimleri tarafından bu sürdürülecektir. Kolay bir yol zaten. Şu anda son saatlerimizde en ufak bir problem olmadı''

Küçükbaş, gazetecilerin ''Doktorların hastanede kalmasını istediği fakat Başbakan'ın evinde istirahat etmek istediği söyleniyor'' şeklindeki sözleri üzerine ''Bizim aslında düşüncemiz daha uzun zaman kontrol altına alabilmekti. Kendilerini iyi hissettikleri için evde dinlenmek istediklerini söylediler. Şu anki durumunda bir problem kalmadığı için, kendi doktorları zaten takipteler'' dedi.

Küçükbaş, Başbakan Erdoğan'ın yolculuk yapmasında sakınca olup olmadığı sorusuna da böyle bir kısıtlamaya gerek olmadığı şeklinde yanıt verdi. Küçükbaş, ''Siyasete ara vermesi söz konusu mu?'' sorusunu ise ''Ona gerek yok. sağlıkları şu anda normal çalışmalarını sürdürmeye yetecek noktada'' diye yanıtladı.

Günün Önemli Haberleri