Erdoğan kasımpaşa usulü konuştu

Abone ol

İhlas Armutlu Tatil Köyü, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Erdoğan açılan sanayi tesislerini eleştiren bazı yazarların köşelerinden makara yürüttünü savundu.

İhlas Armutlu Tatil Köyü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

İhlas Holding tarafından 80 milyon dolarlık bir yatırım ile Yalova'nın Armutlu İlçesi'ne bağlı Bozburun mevkiinde yaptırılan devre mülk sistemli tatil köyü törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tatil
köyünün hayırlı olmasını temenni ederek, projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bölgede turizm ülkesi olduğuna dikkat çekerek, "Temmuz ayında gelen turist sayısı 2.5 milyon. Bu rakam bugüne kadar ulaşılan en büyük rakam. Kongre, yayla, kayak, inanç turizmine varıncaya kadar Türkiye bunların müstesna adresi durumuna gelecektir.

Hiçbir fedekarlıktan kaçınma niyetinde değiliz. Alt yapı katılım payı ile Türkiye'nin müstesna yerlerini ihale ettik. 19 yeri sahiplendirdik. En geç 2 yıl içinde bu yerler hizmete girecek. 100 bin yatak kapasitesi sisteme dahil olacak. Bugün burada 5 bin 600 yatak kapasitesi ile bir köyü hizmete açıyoruz. Şu anda doluluk oranı yüzde 70-80 seviyesinde.

Temennimiz önümüzdeki yıl doluluk oranı yüzde 100'e ulaşsın. Termal turizminde Armutlu Tatil Köyü farklılıkları yakalayarak, iç turizme değil dış turizmede açsın. Hollandalılar özellikle Türkiye'de kaplıcalara termal tesislere geliyorlar. Almanlar da aynı şekilde. Şu anda 50 bin Alman vatandaşı, Antalya, Alanya bölgesine yerleşti.

Yaşamlarını burada sürdürüyorlar. Bu anlayış, karşılıklı birbirimizi anlama tanıma sürecini başlattı. Şimdi AB sürecindeyiz. AB sürecinde halkların birbiri ile kaynaşması birbirini anlaması, ülkesinin cezbedeci yanlarını takdim edişi bu süreci hızlandırmamızı sağlayacaktır. Bu sebeble halkımın her ferdine büyük görev düşüyor. AB ye girmek Türkiyenin kendisini kaybetmesidir. Kendisini reddetmesidir. Ben bu tür çağdışı anlayışlara prim vermiyorum" diye konuştu.

"DÜŞÜNCESİNE GÜVENMEYEN DÜŞÜNCE HÜRRİYETİNDEN KORKAR"

İnancına güvenmeyenin inanç hürriyetinden korkacağını belirten Başbakan Tayyip Erdoğan, "Düşüncesine güvenmeyen, düşünce hürriyetinden korkar. Bunu böyle biliniz. Onun için değerlerine güvenen değerlerine inanan, bununla uzun soluklu yolculuğa çıkan yöneticilere, işadamlarına ihtiyacımız var. Birbirlerine şüphe ile bakan millet olamaz. Biz kendi içimizde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında birleşemiyor, bütünleşemiyorsak dünyaya karşı dik duramayız. Asla dikleşmekten yana değilim, dik durmaktan yanayım. Bunu savunuyorum. Hiçbir zaman ecdadımız boynu bükük dolaşmadı. Boynunu da bükmedi. En zor döneminde bile. Biz de hiçbir zaman boyun bükmeyeceğiz, el pençe divan da durmayacağız. Dik duracağız. Bu milletin şanı budur".

"EKONOMİDE KURTULUŞ SAVAŞI BAŞLATIYORUZ"

Cumhuriyetimiz'in banisi Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan süreçte bu dik duruşu gördüklerini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu dik duruş olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı. Bunu başaran millet bu uğurda çok şehidler verdi. Şehadet bizim manevi değerlerimizin içinde millet oluşumuzun anahtar kelimesi ve kavramadır. Bu yolculuğu böyle sürdürüyoruz. Şimdi ekonomide bir kurtuluş mücadeleski veriyoruz. Ben dün Ankara'da evvelki gün Muş'taydım.

Muşlu işadamlarını Türkiyedeki işadamları ile biraraya getirdik. Muş kişi başına milli geliri 578 dolar bir şehrimiz. Yani ülkede iller arası sıralamada ne yazak ki son sırada. Bugüne kadar yatırım yapılmamış. Hep konuşmuşuz. Burası Muş'tur diye.

Ama gelen yöneticiler en ufak bir adım atmamış. Ben Başbakan olarak Muş'a 6 kez gittim. 2'si Malazgirt içindi, 4'ü de sorunları dinlemek içindi. Malazgirt, işadamları ile beraber kutladığımız Anadolu'ya açılış mücadelesi oldu. 21 işadamı biz Muş'ta yatırım yapacağız diye karar verdiler. Muş'ta 21 Muşlu işadamı yatırım yapacaklar. Biz organize sanayi bölgesinde bütün alt yapıyı bitiriyoruz. Onlar yatırımlarını yapacaklar. İl il dolaşıyoruz, önceki gün Bitlis'teydik Malatya'ya gidiyoruz 19 tesisini açılışını yapacağız. 36 vilayet bin 500 doların altında milli gelire sahipti oraları da ayağa kaldıracağız. Bu teşvik yasası bunun için yürürlükte. Geçenlerde Kayseri'deydik. Kayserili işadamları 129 iş yerinin temelini attılar. Bazı köşe yazarları köşelerinden makara yürüttüler. Bu ülkede kıskançlık niye. Teşvik edeceksiniz.

Motivasyona ihtiyacı var bizim insanımızın. Buna ihtiyaç var. Yapacağımız iş nedir. Eğer burada samimi isen bu ülkeye bir katkıda bulunacaksan, oturduğun odada masada ahkam kesmekle değil. Gidersin araziye bu arazide ne yapılıyor yapılmıyor görür öyle yazarsın. Yoksa ön kesmeye kimsenin hakkı yok.

Onların yazıp çizmesi ile bu heyecan bu aşk durulmayacak. Bu heyecanı bizimle yaşayan işadamları burada var. Ben Kayserili işadamlarını tebrik ettim, takdir ettim. Erciyes Üniversitesi kampüsünü gördüm. Bütün fakülteler bir işadamımıza ait. Bak dayanışma omumuz omuza verme neleri meydana getiriyor" .

"HORTUMLARI KESTİK"

Devlet millet kaynaşmasını yapıp, ülkemizi muaasır medeniyetler seviyesine çıkaracaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Kimse bizden milletin cebine hortumlar bağlamayı tesis etmeyi beklemesin. Artık bu hortumlar kesiliyor. Bu hortumlar kesildiği için her şey kaynağına gidiyor. İlköğretimde 200 trilyonluk yatırımla 12 eylül tarihinde sıralarının üzerinde yavrularımız kitaplarını ücretsiz olarak bulacaklar.

Bu yıl bütün fakir, fukara garip gruba kömürlerini ücretsiz alacaklar 1 milyon 200 bin ton kömür bütün valiliklerimize gönderilmeye başlandı. Bütün bunları yaparken hedefimiz, Anayasamız'daki demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Onun için bu adımları atmak mecburiyetindeyiz. Durmayacağız koşacağız, dayanışma içerisinde olacağız.

Birbirimizin önünü kesmeye değil, önünü açarak yardımcı olmaya çalışacağız. Biz 59. Hükümet olarak bu ülkede bir taş üzerine bir taş meşru yollardan koyacaksa, kapımız ardına kadar açık. Biz yanınızdayız. Meşru olmayan şeyler için bizi rahatsız etmeyin ona ayıracak vaktimiz yok.

İnşallah Armutlu - Esenköy arasındaki enerji hattımızı yıl sonuna kadar 1.2 trilyon bir yatırımla bitiriyoruz. Yol konusunda belediye başkanımız sinyal verdi. Ben sinyali Vali beye verdim. İhale beklemeyecek, bölgedeki Bursa, Yalova elele verip iş makinalarını çalıştırmaya başlayacaksınız. Bunlar böyle olacak. Sanat yapılarına gelince pür emanet ihalelerini yapın, sahiplendirin işi bitirelim. Ben 5 bin kilometre duble yolu iki yılda, 15 bin kilometreyi de 5 yılda bitireceğiz dedim.

Duble yollar devam ediyor. Birileri de kalkıyor, bu yollar perişan diyor. Bunları özel olarak anlatacak halimiz yok. Yolları açmaya devam ediyoruz. Yol ırak yapacak iş çok. Bunların aklının ucundan bile geçiremeyenler bir şeyler yakıştırmak durumunda kalacaklar" diye konuştu.

Türkiye'de bir numaralı sıkıntının işsizlik olduğunu belirten Erdoğan, "Onun için bu Teşvik Yasası'nı uygulamaya koyduk. 36 ilde başlattık. Yavaş yavaş işsizliği kaldıracağız. İstatiktik Enstitisü rakamlarında işsizliğin düşüşünü göreceksiniz. Enflasyon yüzde 30'ların üzerindeydi şimdi yüzde 12'lerdeyiz. Büyümeyi yüzde 5 hedefledik üzerinde gözüküyor. Yüzde 69'la iç borçlanma faizini aldık. Şu anda yüzde 25.

Aradaki fark yüzde 44. Bu faiz kimin cebinden çıkıyordu. Memurun köylünün emeklinin cebinden çıkıyordu. Şimdi senin cebinde kalıyor. Bu hükümetin başarısı. Reel faizde istediğimiz seviyede değiliz. Yüzde 13'lerdeyiz

Ama hedefimiz yüzde 10'un altına düşmek. Ama koşuyoruz.
Kolay gelmedik buralara. Yeni kaynaklar üretmenin peşindeyiz. İhracat ciddi manada yükseliyor. İthalatta da yükselme var. Ara malları ithalatla alıyoruz. İthalatta otomotiv sanayiinde patlama var. Halkımız ne yapıyor. Tüketici kredisi alıyor. Otomobil almak için.

Tüketici kredisinin yüzde 15'e çıkarttık. İthalatı çerçeve içine almak için. Önüne gelen makas açığını arttırmasın. Bizde kendimize göre tedbir almak zorundayız. Kredi kartındaki gelişmeleri görüyorsunuz. Kredi kartları sınırsız değil, faizlerden yandım Allah demeyin. Faiz belimizi büken en büyük canavar odur.

Eskiden enflasyondu. Geçen yıl ödediğimiz faiz dikkat edin 42 milyar dolar. Dünyada böyle ülke yok. Bunu bize ödettiler. İşte biz bundan kurtulmanın gayreti içerisindeyiz. Yılbaşında biz 8 katrilyon yaptığımız tasarruflarla kazandık. Bu yılda 10 katrilyon kazanacağımızı düşünüyorum. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundaki gelişmeri takip ediyorsunuz. Çıkarttığımız yasalarla buradan bir şeyler dönmeye başladı. Ben, yatırım yatırım yatırım, üretim üretim diyorum. İşadamlarını yatırıma üretime davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören de tesisleri kurmak için arsa satın aldıktan sonra krizin patladığını belirterek, "Biz burayı aldığımız zaman iyiydik. Kriz patladı. Zeki bey geldi, 'para yok' dedi.

Evvela satalım, sonra yapalım dedim. Bu tesis satılarak yapıldı. Bütün borcu bitmiştir. Daha da alacağımız vardır. Çok bereketli oldu. Vali bey bu tesisi çok sevdi. Yalova'dan yer verdi. Daha iyisini yapalım dedik. Pazarlığı bitirdik. Yalova'ya da bundan daha büyük bir tesis yapacağız. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Ülke biz ne kadar gayretli olursak olalım ülke ekonomisi bize uygun değilse bizim gayretlerimiz boşa çıkar. Dolayısıyla bu başarının büyük bir kısmıda sayın Başbakanımız'a ve hükümetimize aittir. Çünkü onlar başarılı olduğu müddetçe bizde daha fazla yatırımlar yaparız. Bütün misafirlerimize en derin teşekkürlerimize sunuyorum" dedi.

Yalova Valisi Yusuf Erbay ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir tesisin Armutlu'ya yapılması sebebiyle İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Açılış törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekilleri Burhan Kuzu, Bursa Milletvekilleri Şevket Orhan, Altan Karapaşaoğlu, Mustafa Dündar, Şerif Birinç, Faruk Ambarcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak, İşadamları Yılmaz Ulusoy, Hüseyin Bayraktar, Hüseyin Özdilek, Halis Toprak, Muharrem Eskiyapan, sanatçılardan İbrahim Tatlıses ve Seren Serengil de katıldılar.
Başbakan Erdoğan, açılışı yaptıktan sonra havuzları ve tesisleri gezdi. Erdoğan, kendisini hoşlayan Tesis Amiri Osman Çardak'ın evine misafir oldu.

30 BİN AİLE TATİL YAPACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Armutlu Tatil Köyü 80 milyon dolara maloldu. 200 bin metrekare alan üzerine kurulu 1350 adet apart daire ve 5400 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük termal turizm tesisi niteliğindeki Armutlu Tatil Köyü'nde yılda 30 bin aile tatil yapacak.

Armutlu Tatil Köyü, yaz ve kış turizminin tüm karekteristik özelliklerini bünyesinde topluyor. Her dairede şifalı kaplıca suyunun kullanılabildiği proje, termal turizm için de cazibe merkezi konumunda bulunuyor. 16 km'lik bir sahil şeridinde yer alan Armutlu Tatil Köyü, bölgede sanayi tesisi bulunmaması ve doğal akıntıdan dolayı Marmara Denizi'nin en temiz kıyılarına sahip. Faaliyete geçen Tatil Köyü'nde; 4 mevsim konaklama ve tatil imkanı sunuluyor. İstanbul'a uzaklığı deniz otobüsleriyle sadece 70 dakika mesafedeki Tatil Köyü'nde yaz kış sürekli olarak, günlük ortalama 5.000 kişi konaklayacak.

Tamamı deniz manzaralı olan blokların her biri kaplıca suyuna sahip. Tarihi Armutlu kaplıca suları, sinirleri teskin ediyor, kalp ritmini düzenli çalışmasını sağlıyor, hücrelerin canlılığını artırıyor, karaciğer fonksiyonlarını, romatizmal ağrılara, sindirim sistemi rahatsızlıkları başta olmak üzere bir çok hastalıkları da tedavi ediyor.

Tesiste, iş dünyası için planlanmış 6 adet konferans ve seminer salonu var. Tatil Köyü, sahip olduğu bu kompleks ve İstanbul'a yakınlığı ile Seminer ve Kongre turizminin yeni merkezi olmaya aday.

Kişi başına 30 metrekare yeşil alan düşen tatil köyünde plaj, çatısı açılıp kapanabilen iki adet yarı olimpik yüzme havuzu, su kaydırakları, Go-Kart, jet-sky, banana sörf, saunalar, bowling salonu, internet kafe, cep sineması, futbol sahaları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları ve fitness center bulunuyor. Ayrıca tesiste alışveriş merkezi, kafeteryalar, restorantlar, balık lokatası, fastfood, sağlık merkezi, müşteri hizmetleri ve kiralama üniteleri de yer alıyor. 100 bin metrekare rekreasyon çalışmaları kapsamında bölgeye tam 20 bin yetişkin ağaç dikilerek yeşillendirmesi de tamamlandı. Proje kapsamında, planlanan deniz otobüsü iskelesi ise 2002 yılında inşaatı tamamlanıp kullanıma açıldı.

DAİRELERDE HERŞEY VAR

Ev ortamını aratmayacak tarzda özel olarak tasarlanmış daireler 50, 70 ve 98 m2 büyüklüğünde hazırlanıp; içinde buz dolabından, ocağa, televizyondan, mobilyaya kadar her türlü eşya donanımıyla birlikte tatil köyü sakinlerinin kullanımına sunulmuş.

Tatil Köyündeki Sosyal Tesisler şunlar:
"- Yüzme Havuzları Kompleksi
- İki adet 12 mt x 25 mt ölçülerinde üstü açılıp kapanabilen yüzme havuzu
- İki adet 12 mt x 25 mt ölçülerinde deniz suyu yüzme havuzu
- Bir adet 5 mt x 12,5 mt ölçülerinde çocuk yüzme havuzu
- Su Kaydırakları
- Aletli jimlastik salonları
- Sauna
- 13.500 m Alışveriş ve Eğlence Merkezi
- Market
- Outlet / Inlet Mağazalar
- Sinema
- Konferans salonları
- Kuaför
- Geleneksel lokanta ve kebap salonları
- Fast Food
- İnternet cafe
- Oyun salonları
- Ev bakımı/ House keeping
- Çamaşırhane
- Sağlık tesisleri
- Su Sporlarıve Eğlence Merkezi
- Plaj
- Açık spor alanları(Futbol, basketbol, voleybol ve tenis)
- Halı sahalar
- Yürüyüş ve bisiklet parkurları
- Çocuk oyun alanları
- Go-Kart
- Deniz otobüsü iskelesi (İskele, Tatil Köyü'nün başta İstanbul olmak üzere, çevredeki yerleşim birimleriyle ulaşımını sağlayacak önemli bir terminaldir.)
- Cami".

Günün Önemli Haberleri