Erdoğan işçisinin sofrasında

Abone ol

Önceki yıllarda ev ziyaretlerini tercih eden Erdoğan, bu Ramazan iftarını işçilerle yapıyor.

Başbakan ve bakanlar işçilerle ekmek bölüşürken eşler gecekonduları gezdi.

Bakanlar iftar çadırlarında halkla buluşurken, eşler ise vatandaşın iftar sofrasına misafir olup erzak yardımında bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl Ramazan Ayı'nda birçok iftarını işçilerle birlikte açtı. İlk olarak Ankara ve İstanbul belediye çalışanlarıyla birlikte orucunu açan Erdoğan, daha sonra Tuzla'ya bağlı Orhanlı beldesinde Kombi Fabrikası çalışanlarıyla iftar sofrasına oturdu.



Erdoğan dün de Karayolları Şantiyesinde çalışan işçilerle birlikte iftar yaptı. Daha önceki yıllarda iftar çadırlarını ve ev ziyaretlerini tercih eden bu yıl Erdoğan çalışanlarla aynı sofraya oturuyor, onların yediği yemeği yiyerek dayanışma örneği sergiliyor. Erdoğan'ın bu tür ziyaretleri tüm Ramazan boyunca gerçekleştirmesi ve fabrikalara ziyarette bulunması bekleniyor.

Bakanları takipte

Bakanlar ve milletvekilleri ise dar gelirli vatandaşlar için kurulan iftar çadırlarında oruçlarını açıyorlar. Yüzlerce vatandaşla birlikte olmayı tercih eden Bakanlar, Başbakan'ın izinden gidiyor. Memleketlerine gidebilen Bakanlar, hemşehrileri ile birlikte oruç açarken, Ankara'da kalmak zorunda olanlar, belediyelerin iftar çadırlarını tercih ediyor. Bunun en güzel örneğini Devlet Bakanı Mehmet Şimşek gerçekleştirdi. Şimşek, önceki akşam orucunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırında açtı. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da iftar çadırında oruç açmayı tercih eden Bakanlar oldu.

Eşler gecekonduda

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın her Ramazan öncesi vekil eşleriyle birlikte düzenlediği yardım kampanyaları bu sene de yapılıyor. Milletvekili eşleri Ramazan ayı boyunca gecekondu bölgelerinde vatandaşın hem sofrasına misafir oluyor hem de erzak yardımında bulunuyor. Vekil eşleri, yaptıkları erzak yardımı sayesinde geçen yıl binlerce aileyi sevindirmişti.

Günün Önemli Haberleri