Erdoğan İranın yanında!

Abone ol

Başbakan Erdoğan, insancıl amaçlarla nükleer enerji üretimine kimse karışamaz dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, barışçıl amaçlarla, insancıl amaçlarla nükleer enerji noktasında atılacak
olan adıma kimse olumsuz yaklaşamaz düşüncesindeyiz. Ama tabii kitle
imha silahlarının yayılmasına da dünyada hiçbir ülke olumlu yaklaşamaz'' dedi.
Bakü'de konakladığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bugün yaptığı görüşmede neler konuşulduğuna ilişkin soruya, ''Sayın Ahmedinejad ile kendisinin talebi üzerine bir görüşme gerçekleştirdik. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın faaliyetleri ve geleceğini görüştük. Bu arada nükleer enerji konusundaki gelişmeleri de ele aldık'' karşılığını verdi.

Erdoğan, ''Bir telkininiz oldu mu'' şeklindeki soru üzerine de ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, barışçıl amaçlarla, insancıl amaçlarla nükleer enerji noktasında atılacak olan adıma kimse olumsuz yaklaşamaz düşüncesindeyiz. Ama tabii kitle imha silahlarının yayılmasına da dünyada hiçbir ülke olumlu yaklaşamaz'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, bir başka gazetecinin, ''Nasıl bir karşılık aldınız'' sorusunu da ''Onlar da zaten bu anlayıştalar. Farklı düşünmüyorlar'' diye yanıtladı.

Öte yandan, Erdoğan-Ahmedinejad görüşmesinde Türkiye ile İran arasındaki ikili ticari ilişkilerin, özel sektörün karşılıklı teşviki konusunun ve ikili ilişkilerin nasıl ilerletilebileceğinin görüşüldüğü öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, nükleer enerji konusunda
Türkiye'nin bilinen tavrını açıkladı ve şeffaflığa vurgu yaptı. Uluslararası toplumla ilişkilerin sürdürülmesinin altını çizen Başbakan Erdoğan'ın, ''Çözüm masada olmalı. Sonuna kadar diplomatik çözüm zorlanmalıdır'' dediği kaydedildi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın da görüşmede, ''Nükleer çalışmaları barışçıl amaçlarla yapıyoruz. Buna hakkımız var'' dediği ifade edildi.

Günün Önemli Haberleri