Erdoğan, Gülün eline bakıyor!

Abone ol

Financial Times Türkiye'den karanlık bir tablo geçti. Yorum haber dikkat çekici.

Dünya medyası Türkiye'den gözünü ayırmıyor. 22 Temmuz sonrası ortaya çıkan tablo, medyanın yakın takibinde. Financial Times gazetesi de bugün merceğini Türkiye'ye tuttu.

Haber yorumda mevcut durum Türkiye'de yaşanan son 10 yıldaki en büyük "kurumsal felç" olarak tasvir edildi. Haberde, Türkiye'de seçimler sonrasında büyük bir siyasi belirsizlik olduğu dile getirildi. Şu cümleler dikkat çekti; "Ülkenin ne yeni cumhurbaşkanı, ne de hükümeti var".

Erdoğan'ın, siyasete hakim olan kurumsal, siyasal ve şahsi mekanizmaların etkisi ile hükümeti daha bir ay ilan etmeyeceği öne sürüldü.

GÜL'E ÇEKİL BASKISI

Financial Times, Köşk sıkıntısına da mercek tuttu. Başbakan Erdoğan'ın önce Dışişleri bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 'elini göstermesini' beklediği yazıldı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün hala aday olmak isteğini yazan gazete, “Ancak AKP’nin tepesinde bir mücadele yaşandığının işaretleri var ve belki partinin diğer kilit şahsiyetleri, bir kenara çekilmesi için ona baskı yapıyor” yorumunu yaptı.

Gazete, Abdullah Gül’ün, bazılarınca son 20 yılın en başarılı dışişleri bakanı olarak algılanmasına karşın eşinin türbanı nedeniyle adaylığına karşı çıkıldığını kaydetti.

Günün Önemli Haberleri