Erdoğan, çıkarcı gazetecilerden bıktı

Abone ol

Başbakanla röportaj yapan Fatih Altaylı, basın için önemli bir bilgiyi ele geçirdi. Altaylı, Erdoğan'ın gazetecilere neden randevu vermediğini ortaya koydu.

Fatih Altaylı, Başbakan Erdoğan'la görüşürüken sonra "Başbakan’ın ‘basın’la sorunu ne?" sorusunu aklına getirdi.

BAŞBAKAN ’la yaptığım sohbette Başbakan’dan randevu alamadığı için eleştiri getiren ‘bazı’ gazetecilerin veya yöneticilerin Başbakan’dan gazetecilik dışı taleplerde bulunmayı alışkanlık haline getirdikleri için ‘dışlandıklarını’ öğrendim.

Daha sonra Başbakan’ın çalışma arkadaşlarıyla yaptığım sohbette, daha ilginç bilgiler de elde ettim.

Örnek mi? Anlatayım.

Bir gün bir gazete yöneticisi Başbakan’dan randevu alıyor. Randevuya yanında ‘yabancı’ işadamlarıyla geliyor. Yabancılar büyük bir özelleştirme ihalesi ile ilgileniyorlar. Belli ki aracılık yapılıyor ve bir komisyon indirilecek. Bu kişiye bir daha randevu falan verilmiyor.

Bir diğeri 3 kez Başbakan’a geliyor, üçünde de konu ‘Star Grubu’nun satışı.

Başbakan’a gına geliyor ve onlara da bir daha randevu verilmiyor. Başbakan bunların gazetesiyle ilişkiyi ‘muhabir düzeyinde’ sürdürüyor.

Bir başka sıkıntı ise geçmişte AKP ve Erdoğan’a destek veren ama bugün karşı olan gazeteciler.

Bunlar geçmişteki yakınlıklarının semeresini bugün görmek istiyor, Başbakan’a yakın ayrıcalıklı bir gazeteciler grubu oluşturmak istiyorlar. Başbakan kendilerini arasın, yanında taşısın istiyorlar. Bu da yapılmıyor.

Başbakan’ın şöyle düşündüğü söyleniyor: ‘Geçmişte bu arkadaşlar, biz de siyasilerin kendine yakın gazeteciler oluşturmasına karşı çıktık, bunun yanlış olduğunu söyledik. Şimdi biz bunu nasıl yaparız. Aynı yanlışı nasıl tekrarlarız. Bu arkadaşlar da o günkü fikirlerinde samimi iseler bu düşünceye kapılmazlar. Yok eğer kapılırlarsa onların ayrıcalıklı gazetecilik sistemine değil, ayrıcalıklı gazeteci olamadıkları için o günkü duruma karşı çıktıkları anlaşılır ki, zaten bu kafadaki adamlardan bir şey olmaz.’

Başbakan’la basın arasındaki ilişkilerdeki sorunların temelinde bunlar var. Ama bence Başbakan doğru yolda.

YAZI:Fatih ALTAYLI
HÜRRİYET

Günün Önemli Haberleri