Erdoğan bedelli talimatı verdi

Abone ol

650 bin asker kaçağı yakından ilgilendiren haber. Başbakan Erdoğan'ın sorunun çözümü yönünde talimat verdi.

Başbakan Erdoğan'ın bedelli askerlik düzenlemesi için talimat verdiği iddia edildi. Sabah yazarı Sevilay Yükselir, askerlikle ilgili flaş gelişmeyi duyurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ATV'nin canlı yayınına katılmıştı. Erdoğan’a soru yönelten gazetecilerden biri olan Sevilay Yükselir, yayın sonrası Erdoğan’la aralarında geçen bir diyaloğu aktararak bedelli askerliğin çıkabileceğinin sinyalini verdi.

“ERDOĞAN TALİMAT VERDİ”

Sevilay Yükselir Erdoğan’la program sonrası aralarında geçen sohbeti şöyle kaleme aldı:

"ATV’deki programda da dile getirdim. 600 bin  kişi polis tarafından aranıyor. Bu kişilerden binlerce mektup ve mail alıyorum. Başbakan’a da programda söyledim.“Bir önerin var mı?” dedi. Programdan sonra da ayak üstü konuştuk. Bana “Çok bastırdın askerlik için” dedi. Ben de gelen mektup ve mailleri özel kalem müdürüne iletebileceğimi söyledim. Kendisine yanındaki yardımcılarına dönerek “Milli Savunma Bakanı ile görüşün ve bir çalışma başlatın” dedi. Bence bedelli askerlik çıkmalı. Eğer bu kadar insan hala polisten kaçıyorsa ortada büyük bir sorun var demektir."

İLGİLİ MERCİLERLE GÖRÜŞEBİLİRİZ

Başbakan Erdoğan Rusya ziyareti öncesi havaalanında yaptığı basın toplantısında Bir gazetecinin "Dün akşam bedelli askerlik ile ilgili yaptığınız açıklamanız 'Yaş sınırı ve fiyatı düşük yeni bir bedelli askerlik mi geliyor' şeklinde algılandı. Böyle bir çalışmanız var mı?" sorusuna "Ben, öyle bir şey söylemedim. 'Öyle bir teklif geldi. Bunu yetkili, ilgili mercilerle görüşebiliriz. Ona göre adımlar atılabilir' dedim" diye cevap vermişti.

BAKAYALAR GBT'YE GİRDİ

Yoklama kaçağı ve bakayaların kimlik bilgileri UYAP, GBT ve GİYKİMBİL sistemlerine girişi yapıldı. Sayıları 600 bini bulan yoklama kaçağı ve bakayanın askere alınması için düğmeye basılmış, polis de kimlik sorgulaması sırasında tespit ettiği asker kaçaklarını en yakın şubeye teslim etmeye başlamıştı.

ÜCRET ÇOK YÜKSEK

Sabah yazarı Mahmut Övür de bugünkü yazısında asker kaçaklarına dikkat çekmiş ve konuyla ilgili şunları yazmıştı:

"Talep olmamasının nedeni çok açık, ücretin 30 bin lira gibi yüksek olması... Kredi aldıkları halde ödeyemeyen onlarca insan var. Kimse askerden kaçmak istemiyor ama bir yandan geçimini sağlayıp, bir yandan bu taksiti ödeyemediği için talep az oldu. Eğer buna bir düzenleme getirilir ve yaş 25'e, ödeme de daha aşağı çekilir ve zamana yayılırsa eminim talep çok yüksek olur."

Günün Önemli Haberleri