Erdoğan battı dedi, Bank Asya'nın kaç şubesi kaldı?

Abone ol

Bank Asya finansal büyüklüklerindeki değişim doğrultusunda 80 şubesini kapattığını duyurdu. Peki bu ne anlama geliyor, Bank Asya'nın kaç şubesi kaldı?

İNTERNETHABER.COM - Hükümet-Cemaat kavgasının ekonomiye yansıması Bank Asya üzerinden oldu. Gülen Cemaat'i bünyesinde görüldüğü için "devlet eliyle batırılmaya çalışılıyor" eleştirilerine neden olan Bank Asya 80 şubesini kapattığını duyurdu.
Peki Bank Asya'nın kaç şubesi kaldı?

Bank Asya'nın sitesinde yer alan bilgilere göre Temmuz 2013 tarihi itibarıyla 282 şube vardı. Son kapatma haberiyle birlikte Bank Asya'nın 202 şubesi kaldı.

2006 yılında hisselerinin borsada işlem görmeye başlamasından bu yana ilk kez bu yılın üçüncü çeyreğinde zarar açıklayan Bank Asya küçülüyor.

1700 ÇALIŞAN ÇIKARILDI

Bankadan yapılan açıklamada bu yıl içerisinde 80 şubenin kapatıldığı ve 1700 çalışanın da işine son verildiği açıklandı.

Bank Asya'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, "Bankamız ölçeğinde meydana gelen söz konusu değişim faaliyet giderlerimizi azaltarak 2015 yılı karlılığımıza katkı sağlayacaktır" dendi.

BORSA'DA ZOR GÜNLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Paralel yapının bankası" olarak nitelediği Bank Asya, 17 Aralık "Yolsuzluk ve rüşvet" operasyonundan bu yana Borsa İstanbul'da zor günler yaşıyordu.

Üçüncü çeyrekte 301 milyon lira net zarar açıklayan bankanın mevduatlarında da yılbaşından bu yana yüzde 40'Lık büyük bir erime yaşanmıştı.

Aralarında devlet kurumlarının da bulunduğu birçok Bank Asya müşterisi 17 Aralık sürecinin ardından yaklaşık 4 milyar liralık mevduatı bankadan çekmişti.

Bank Asya borsada da baskı altında. Yılbaşından bu yana hisse fiyatı yüzde 52 düşen Bank Asya hisseleri Eylül ayında 'Hisse fiyatında yaşanan olağandışı değişimler nedeniyle' Borsa İstanbul tarafından gözaltı pazarına alınmıştı.

Gözaltı pazarındaki hisseler borsa yönetiminin sıkı takibinde oluyor ve işlem hacimlerinin belli seviyeleri aşmasına izin verilmiyor.

BANK ASYA'DA DİP YAPMA SÜRECİ VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Eylül'de Eylül ayında Katar seyahati dönüşü uçakta Bank Asya'nın durumuna ilişkin açıklamalarda bulunmuş topu BBDK'ya atmıştı.

Erdoğan'ın Bank Asya ile açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Bank Asya'da tahta açıldı, dip yapma süreci var. Burada bir gerçeği görmek lazım. Böyle taşıma su ile değirmeni döndüremezsiniz. Bankacılığın kendine has kuralları var. Ona göre top oynamak zorundasınız. İstediği zaman vatandaş parasını çekebilmeli. Eğer vatandaşı parasını çekemez hale gelirse, sermaye rasyosunda ciddi bir kapanma var demektir. BDDK'nın atması gereken adımlar var. Hangi maddeyi uygular bilemem ama ben de ülkemin birliği dirliği için bir yere kadar işi takip edip gerekli bilgiyi almam lazım. Takipteyiz. BDDK karar vermeli ve buna göre adım atmalı. Aksi takdirde bunun sorumlusu BDDK olur. Bana gelen başka banka yok."

O BANKA ZATEN BATMIŞ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gülen cemaati bünyesinde görüldüğü için "devlet eliyle batırılmaya çalışılıyor" eleştirilerine neden olan Bank Asya için, 18 Eylül'de TÜSİAD'da yaptığı konuşmada ise, "Batmış zaten" dedi. Erdoğan, "Ana muhalefet lideri bir bankanın batırılması için çalışıyor diyor. O banka batmış zaten. Taşıma suyla dönüyor. O 26 bankanın battığı dönemden biz çok farklı bir yere getirdik. Bir de hakarateamiz şekilde sayın başbakana hitap ediyor. Bu anlayışla bir yere gidilmez" diye konuştu.

Bank Asya finansal büyüklüklerinde meydana gelen değişim doğrultusunda 80 şubesini diğer şubelerle birleştirerek kapattığını duyurdu. Bank Asya'nın sitesinde yer alan bilgilere göre Temmuz 2013 tarihi itibarıyla 282 şube vardı. Son kapatma haberiyle birlikte Bank Asya'nın 202 şubesi kaldı.

ZARAR YAZDI

Geçen yıl üçüncü çeyrekte 60.6 milyon net kâr elde eden Bank Asya, bu yıl üçüncü çeyrekte, krediler ve mevduattaki düşüş ile gelirlerdeki azalmanın etkisiyle 301 milyon lira zarar açıklarken; bu yılın ilk dokuz ayında da 249.6 milyon lira zarar yazmıştı.

Günün Önemli Haberleri