Erdoğan ayağa kalkmadı

Abone ol

Sezer alana gelirken Başbakan Erdoğan koltuğundan kalkmadı. Sezer de elini uzatan Erdoğan'a bakmadı.

İzmir'de yapılan Efes 2007 tatbikatında devletin zirvesi birbirine küstü. Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan'ın tatbikat boyunca birbirlerine soğuk davranması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı anonsu yapıldığında Erdoğan oturduğu yerde ayağa kalktı, elini uzattı. Cumhurbaşkanı Sezer'in, Başbakan Erdoğan'ın elini sıkarken yüzüne bakmadığı gözlendi. 

Sezer'i taşıyan helikopter saat 09.20'de alana indi. Büyükanıt helikopteri görünce Erdoğan'a söyledi. Büyükanıt platformun başına giderken, Başbakan Erdoğan yerinden kalkmadı.

Başbakan Erdoğan tören alanında yanlışlıkla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın sağında Cumhurbaşkanı için ayrılan koltuğa oturdu. Büyükanıt'ın uyarısıyla kendisi için ayrılan koltuğa geçti.




Sezer, tatbikat bölgesinden ayrılmadan önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı tebrik ederken şunları söyledi:





 ''Tatbikata katılan birliklerin özellikle modern silahlarla araç ve
gereçleri kullanmadaki üstün yeteneklerini görerek gururlandık. Tatbikata katılan birliklerimizin başta komutanlar olmak üzere subay, astsubay, erbaş ve erlerini yürekten şahsınızda kutluyorum. Başarılar diliyorum.''

Orgeneral Büyükanıt da, Sezer'in bu sözleri üzerine ''Sağ olun, gurur
verdiniz'' dedi.  Daha sonra Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül iki ayrı helikopterle İzmir'e gitti.   Orgeneral Büyükanıt, kuvvet komutanları ve jandarma genel komutanı da askeri helikopterlerle bölgeden ayrıldı.//

Günün Önemli Haberleri