Erciş operasyonu tamamlandı

Abone ol

Van Erciş'te dtün başlayan operasyon gece yarısı sona erdi. İşte bilanço.

Van'ın Erciş ilçesindeki çatışmada öldürülen teröristlerin üzerinde 4 kilogram C-4 patlayıcı madde ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Terör örgütü PKK'ya karşı operasyonlarını sürdüren Jandarma Komutanlığı Özel Harekat timleri, dün Kardoğan köyü kırsalında bir grup terör örgütü PKK üyesiyle çatışmaya girmiş, çatışmada 1 uzman çavuş ile 1 geçici köy korucusu şehit olurken, 6 terörist de öldürülmüştü.

Operasyonun tamamlanmasının ardından çatışmanın yaşandığı bölgede arama faaliyeti sürdüren Jandarma Komutanlığı ekipleri, ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinde yaptığı aramada, 4 kilogram C-4 patlayıcı madde, 9 el bombası, 4 elektrikli fünye, uzaktan kumandalı mayınları patlatmakta kullanılmak üzere hazırlanmış 5 cep telefonu, 1 tabanca, 4 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bu silahlara ait 25 adet şarjör ve çok sayıda mermi ele geçirdi.
Bu arada, çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Yıldız (Çorum) ile geçici köy korucusu Abdusselam Yar'in (Erciş) cenazelerinin, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderileceği bildirildi.

Günün Önemli Haberleri