Erbil ekrana çıkamayacak

Abone ol

Muzip şovmen Mehmet Ali Erbil, RTÜK kurallarına uymazsa bir daha ekran karşısına çıkamayacak. Bakın kural ne?

Mehmet Ali Erbil, yeni tasarıya göre, pantolon indirme eylemine benzer bir vukuat daha işlerse televizyonlarda program yapamayacak

RTÜK'ün yayın durdurma cezası verdiği programın yapımcısı ve sunucusu başka bir kanalda program yapamayacak. Meclis'e sunulan kanun tasarısı ile bir yayın organında programı durdurulan yapımcı ve sunucu başka bir kanalda da program yapamayacak. Tasarıda şu ifadeler kullanıldı: "Program yapımcısı ve sunucusunun uygulanan program durdurma yaptırımı nedeniyle başka bir program yapamaması veya sunamaması, cezaya yol açan fiilde sorumluluklarının olması koşuluna bağlanmaktadır."

AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, "Yayınlar, milli ve manevi değerlerimize uygun olmalı. Bu değerlere sahip çıkmak zorundayız. Şiddetti ve ahlaksızlığı, kendi milli ve manevi değerlerimizi öğreterek azaltabiliriz. Suç ahlakla önlenir. Bu tasarıyı yürekten destekliyorum ve biran önce yasallaşarak tavizsiz uygulanmasını istiyorum" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ise, bu konuda daha önce yaptıkları komisyon çalışmalarında RTÜK kanununda bir eksiklik olduğunu gördüklerini ifade ederek, bu tasarıyla bu eksikliğin giderileceğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri