Erbakan'ı hapisten Gül kurtardı

Abone ol

Necmettin Erbakan'ın hapse girmemek için aldığı sağlık raporunu savcılık onaylamayınca kulisler hareketlendi. SP kurmaylarının çağrısına Gül'den cevap geldi.

Ankara hafta içerisinde 'Necmettin Erbakan kriziyle' sarsıldı. Üç aylık sağlık raporunun süresi geçen perşembe günü dolan Necmettin Erbakan, 10 gün kadar önce Ankara Numune Hastanesi'nden yeni rapor aldı ve onay için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Ancak savcılık, raporu reddedince Necmettin Erbakan'ın kurmaylarına 'Çiçek onaylattırmıyor' iddiası ulaştı.

SP'de raporu onaylamak istemeyen hükümetin, Erbakan'ın ev hapsine mahkum olmasını ve cuma namazı dışında konutundan çıkmasını istemediği yorumları yapılmaya başlanınca devreye SP Lideri Recai Kutan girdi. Kutan, Erbakan'ın avukatı Mustafa Kamalak ile birlikte, geçen pazartesi akşamı saat 20.00'de Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü konutunda ziyaret etti.

SON GÜN ONAYLANDI

Recai Kutan'ın sitemi karşısında Gül, 'Bilmiyordum. Bu meseleyi tabii ki halledeceğiz' dedi.

Kutan, durumu İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya da telefonla iletti. Aksu da bu işi çözmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Abdullah Gül ile Abdülkadir Aksu devreye girince Adalet Bakanlığı yetkililerinin, raporun onaylanması konusunda bir kasıtlarının olmadığı, süre bitimiyle birlikte işlemin tamamlanacağını aktardıkları bildirildi. Bu gelişmelerin ardından rapor üç aylık sürenin biteceği geçen perşembe akşamı onaylandı.

Haber: Ali Ekber ERTÜRK
Kaynak:

Günün Önemli Haberleri