Engellilerle el ele

Abone ol

Fatih Belediyesi bazı okullarla birlikte Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde 'Engellilerle El Ele' adıyla şenlik düzenledi.

İşaret Diliyle İstiklal Marşını Söylediler…

Fatih’te “Engellilerle El Ele” Şenliği

Sanatçı Çılgın Sedat’tan engelli öğrencilere destek

Fatih Belediyesi, ERAM Eğitim Uygulama ve İş Okulu, Mevlanakapı Zihinsel Engelliler Eğitim Uygulama Okulu, Mert Karahan Eğitim Uygulama ve İş Okulu, Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu ile birlikte “Engellilerle El Ele” adıyla şenlik düzenledi.

Sanatçı Çılgın Sedat’ın da katıldığı şenlikte engelli öğrenciler çeşitli etkinliklerle müzik konseri, bale ve palyaço gösterileri gerçekleştirdiler.

Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılan şenlikte konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, hükümetin engelli vatandaşlar için birçok imkanlar sunduğunu belirterek, belediyeler olarak engelli vatandaşlara kendilerinin de ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını dile getirdi. İlçede engelliler için atölye kurduklarını ve her türlü desteği verdiklerini belirten Demir, vatandaşlara da seslenerek “Hepimiz her an engelli olabiliriz, duyarlı davranmamız ve elbirliğiyle engelleri birer birer ortadan kaldırmamız gerekir.” dedi.

Programa destek veren sanatçı Çılgın Sedat, Siraç isimli minik oğlunun doğumundan ondört gün sonra beyin kanaması geçirdiğini, doktorların sadece tavanı gözleyen bir çocuk olduğunu, ümit kestiklerini dile getirdi. Sedat, oğlunun şu anda 3 yaşında olduğunu ve kapıdan çıkarken arkasında ağladığını, anne baba dede gibi kelimeler kullandığını söyledi. Dünyada bir ilk olarak 35 yaşında profesyonel futbola başladığını ve oğlunun da futbol oynadığını günleri görmek istediği söyledi. Sanatçı Sedat, gelirini engellilere bağışladığı albümünde yer alan oğlu ile birlikte yazdığı şarkısını seslendirdi. Sedat şarkısını söylerken salondakiler de ona eşlik ettiler.

Fatih Belediyesi Toplumsal Bütünleşme Programı Özürlüler Komisyonu’nun organizasyonunda gerçekleştirilen programda konuşan Komisyon Başkanı Belkıs Gürsoy, hedef iyi olursa sonu da güzel olur, gönlü güzel insanlarla bir araya gelerek engelli çocukların eğitimine katkıda bulunmak istediklerini, engelli atölyesinin gelişmesini istediklerini söyledi.

Eram Fatih İlköğretim ve İş Okulu Müdürü Serdar Karaman da kendi yazdığı şiirini okumak için sahneye çıktı. Karaman, kendisinin engellerini aşarak okul müdürlüğüne yükseldiğini belirten konuşmasının ardından, “Sizden Biri” ismini verdiği duygu dolu şiirini okudu.

Programda Mimar Sinan İşitme Engelli Okulu’ndan öğrenciler armonika eşliğinde işaret dili ile İstiklal Marşımızı okudular. Öğrenciler salondakilerden büyük takdir ve alkış topladı. Programda zeybek kıyafeti ile sahneye çıkan minikler halk oyunlarındaki marifetlerini gösterirken, bale kıyafeti ile sahne alan öğrenciler ise beğeni ile izlendi. Yine öğrencilerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu sevilen eserler seslendirdi.
Demir, program sonunda Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken ile birlikte okul müdürlerine, öğretmenlere çiçek, sanatçı Çılgın Sedat’a teşekkür plaketi verdi, engelli çocuklarla ve aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Günün Önemli Haberleri