Engelliler piknikte stres attı

Abone ol

Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, ilçede yaşayan özürlü vatandaşları Avşar Barajı'nda düzenlediği piknikte bir araya getirdi.

Engelliler haftası nedeniyle düzenlenen pikniğe aileleriyle birlikte yaklaşık 150 engelli vatandaş katıldı. Belediye tarafından öğle yemeği ikram edilen engelli vatandaşlar daha sonra gönüllerince eğlendi.

Başkan Kadir Daş yemekte engelli vatandaşları yalnız bırakmadı. Göreve seçildiği 1999 yılından bu yana engelli vatandaşların yanında olduğunu ifade eden Başkan Daş, "Sizlerle en içten sevgiyle birbirimize bağlandık. Sizlerle benim hakiki dostluğumuz belediye başkanlığım bittikten sonra da sürecek. 1999 yılından önce sizlerin durumunu görünce başkanlığımda sizleri bir araya getirip beraber olmayı kendime ilke edinmiştim. Bu arzumu 1999 yılında belediye başkanlığını kazanınca hemen yerine getirmeye başladım. Bugün sağır ve dilsizler takım kurdular, futbol ve basketbolda Türkiye 1. liginde mücadele ediyorlar. Kros yarışmalarında dünya şampiyonasına katıldılar. Onlara iş alanları yaratarak kendi ekmeklerini kazanmalarını sağladık. Sizleri birer özürlü olarak görmedik, toplumun normal bir bireyi gibi yaşatmayı arzuladık. Benim başkanlıktaki görevim bu dönem sona erecektir. Ama sizlerle arkadaşlığımız, dostluğumuz sonsuza kadar sürecektir. Bu gün sizleri gönlünüze göre eğlendirmek, bir çoğunuzun gelme imkanı olmadığı buralarda yemek yedirmek istedik." dedi.

Alaşehir Sağır ve Dilsizler Derneği Başkanı Fehime Güngör de Belediye Başkanı Kadir Daş'a tüm engelliler adına teşekkür etti.

Günün Önemli Haberleri