ENGELİ, AŞKINA ENGEL OLDU

Abone ol

Tokat’ta aşkına engeli engel olan 22 yaşındaki Eser Elibol, güzel bir yuva kurmak isteğinin artık olmayacağını anladığını belirterek, “Üzünt...

Tokat’ta aşkına engeli engel olan 22 yaşındaki Eser Elibol, güzel bir yuva kurmak isteğinin artık olmayacağını anladığını belirterek, “Üzüntümü anlatmam ama sizlerin aracılığı ile diyorum ki ‘seni hala canımdan çok seviyorum. Ömrümün sonuna kadar da seveceğim" diye konuştu.
Yavuz Selim Özel Eğitim İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Cihan Öztürk ve öğretmenleri tarafından özel eğitim gereksinimli bireylere olan bakış açısını olumlu yönde geliştirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak için hayata geçirdiği ‘Anlat Beni’ projesinin finalinde duygusal anlar yaşandı. Proje kapsamında evlerinde ziyaret edilerek hayat hikayeleri görüntülenen ailelerde programa katıldı. Atatürk Lisesi’nde düzenlenen programda Vali Mustafa Taşkesen’in eşi Betül Taşkesen engelliler ve ailelerinin yaşadıkları sorunları dile getiren görüntüleri izlerken göz yaşlarına hakim olamadı. Betül Taşkesen, programın sonunda yaptığı konuşmasında, “Dünyada siz, bizden 1-0 geride başlamış olsanız da gerçek dünyada yaşam sonsuz olacağı için orda siz bizden 1-0 önde başlamış olacaksınız. Bunun mükafatını mutlaka alacaksınız. Eser mutlaka sevdiği kızla mutlaka güzel bir hayat sürecek” dedi.

AŞKINA ENGELİ ENGEL OLDU
Doğuştan serebral palsi (SP) hastalığı nedeniyle konuşmakta ve yürümekte zorluk çeken 22 yaşındaki Eser Elibol ise konuşmasında engellilere saygı gösterilmesi adam yerine konulmasını istediklerini kaydetti. Basın mensuplarına ayrıca yaşadığı aşk hikayesini anlatan Elibol, mesaj verdi. Tokat’ın Zile ilçesinde üniversitede okuyan bir kıza aşık olduğunu, bir süre internetten görüştükten sonra yanında olmasını istediğinde kopukluk yaşadığını ifade eden Elibol, “Ben daha yeni kendimi toparladım. Şuan tek amacım iş bulup kendi ayaklarımın üzerinde durmak, onları utandırmak” diye konuştu.
Elibol, güzel bir yuva kurmak istediğini ama artık olmayacağını anladığını belirterek, “Üzüntümü anlatmam ama sizlerin aracılığı ile diyorum ki, seni hala canımdan çok seviyorum. Ömrümün sonuna kadar da seveceğim” ifadelerini kullandı.

İKİ ENGELLİ ÇOCUKLARI İLE ÖRNEK AİLE
Doğumdan kısa bir süre iki çocuğu zihinsel engelli olan Hüseyin ve Nursel Yaylacı da göz yaşlarına hakim olamadı. 17 yaşındaki Atilla ve 16 yaşındaki İlayda’ya sabırla bakmaya devam ettiğini ifade eden anne Yaylacı, yaşadıklarını anlatmaya sözlerin yetersiz kalacağını ifade ederek, “Allah, özürlü çocuğu olan ailelere yardım etsin. Dayanma gücü, sabır versin. Çünkü bu çocuklara bakmak çok sabır gerektiriyor” şeklinde konuştu.
Baba Hüseyin Yaylacı ise yolda kendilerini gören insanların ‘size bir şey olursa bunlar nasıl yaşacak’ şeklinde sorular yönelttiğini ifade ederek, “Bunu düşünmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bu çocuklar bize emanet verildi. Biz öldükten sonra bırakın veren düşünsün gerisi bizim sorunumuz değil. Böyle bakabilirsek daha güzel olacağına inanıyorum” dedi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri