Enerjide herkes herkese borçlu

Abone ol

BOTAŞ'ın yaşadığı sıkıntı KİT'lerin içinde bulunduğu borç sarmalını ortaya koydu.

Elektrik Üretim A.Ş’nin BOTAŞ’a 2.2 milyar YTL’lik borcu var. Kurum, TETAŞ’tan alacaklarını tahsil edemedikleri için borcu ödeyemediğini belirtiyor. TEDAŞ ise özel şirketlerden aldığı elektriğin parasını ödeyemiyor.

Enerjide borç sorunu bitmek bilmiyor. BOTAŞ’ın yaşadığı finansman sıkıntısını bir yazı ile Enerji Bakanlığı’na bildirmesi enerji KİT’lerindeki borç sarmalını da ortaya çıkardı. Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü, BOTAŞ’tan iddia edildiği gibi kendilerine ait borcun 8 milyar YTL olmadığını belirtiyor.

EÜAŞ yetkilileri, bu yıl içinde BOTAŞ’a 300 milyon YTL ödediklerini toplam 2 milyar 230 milyon YTL’lik borcu ise ödeyemediklerini kabul ediyor.

EÜAŞ’IN 5 MİLYAR YTL ALACAĞI VAR
BOTAŞ gibi EÜAŞ da bir başka enerji KİT’inden alacaklarını tahsil edemiyor. Yetkililer, EÜAŞ’ın, geçtiğimiz ay tarifesine yüzde 24 zam yapan Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş’den (TETAŞ) 5 milyar YTL’lik alacağı olduğunu söylüyor.

TEDAŞ’IN BORCU DA 50 MİLYON YTL
TETAŞ’ın yaptığı yüzde 24’lük zammın ardından fiyatını artıramayan TEDAŞ’ın da özel şirketlerden aldığı elektriğin parasını bir haftadır ödemediği belirtiliyor. Borcun 50 milyon YTL’ye ulaştığı kaydediliyor.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com

Günün Önemli Haberleri