Enerji ihalesini Saran kazandı

Abone ol

Bursa'da, Nilüfer Barajı Hidroelektrik Santrali ihalesini, Saran'ın şirketi kazandı

Bursa'da, Nilüfer Barajı Hidroelektrik Santrali ihalesini, Saran Grup bünyesindeki Enersist Elektrik Limited Şirketi'nin kazandığı bildirildi.

Saran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, yaptığı yazılı açıklamada, ihalesini kazandıkları işin Saran Grubu'nun gücüne güç katacağını belirtti.

Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden biri, tekstil ve otomotiv sektörünün kalbi Bursa'da bu ihaleyi kazanmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Saran, “Bu proje enerji alanında bize çok büyük bir deneyim ve güç kazandıracaktır” dedi.

Saran, enerji alanında dengeli ve hızlı bir büyüme hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Sanayileşme devrimini tamamlamaya çalışan Türkiye'nin enerji ihtiyacı da buna paralel olarak her geçen gün artmakta. Bununla birlikte ülkemiz son yıllarda geliştirilen projeler ve yapılan yatırımlarla bölgenin adeta 'enerji merkezi' olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu çerçevede biz de grup olarak enerji sektörüne stratejik önem vermekteyiz. Bursa Nilüfer Hidroelektrik Santrali, bu stratejinin en önemli adımlarından biridir.”

Nilüfer Barajı'ndan su alacak santral, 19 bin 276 MW kurulu gücü ile yıllık 68 milyon 430 bin KW enerji üretecek. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihaleyi kazanan Saran Grup, santral için 27 milyon dolar yatırım yapacak.

Günün Önemli Haberleri