En kolay dolandırıcılık!

Abone ol

Sihirli cümleyi söyledi. İlçe halkı ona inandı. Tabii ki adam dolandırıcı çıktı.

Bitlis'in Mutki ilçesinde, kendisini yeni tayin olan ''dahiliye doktoru'' olarak tanıtan kişi, esnafı dolandırdıktan sonra ilçeden kaçtı.

Alınan bilgiye göre, Mutki Devlet Hastanesine giderek kendisini ''Doktor Baran'' olarak tanıtan kişi, ilçedeki hastaneye atandığını ve dahiliye uzmanı olduğunu söyledi.

Çevresindekilere kaymakam ile tanışmak istediğini söyleyen ve ilçede yaşayan Yavuz Kaya'nın arabasıyla hastaneden ayrılan zanlı, yolda Kaya'ya bir giyim mağazasına giderek yeni kıyafetler almak istediğini söyledi.

ÜSTÜNÜ BAŞINI DÜZDÜ, KAÇTI!

Kaya'nın yardımıyla Bedirhan Ergün'e ait mağazaya giden dolandırıcılık zanlısı, kaymakamla yapacağı görüşme için bir takım elbise, bir gömlek, bir ayakkabı ve bir çorap almak istediğini söyleyerek, ihtiyaç duyduğu eşyayı aldı. Esnafa, üzerinde para olmadığını da aktaran zanlı, iş yeri sahibinden 100 YTL de borç para aldıktan sonra, tüm hesabını ertesi gün ödeyeceğini ifade ederek mağazadan ayrıldı.

Mağaza sahibi Ergün, durumundan şüphelendiği zanlı ile ilgili yaptığı araştırmada, ilçeye yeni bir doktorun atamasının yapılmadığını öğrenince, Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Kendisini ''Doktor Baran'' olarak tanıtan ve dolandırıcılık yapan kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Günün Önemli Haberleri