En gözde meslek

Abone ol

Öğrencilerin meslek tercihlerini araştırmak için yapılan ankette en gözde meslek öğretmenlik çıktı..


Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi'nin üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin meslek tercihlerini ortaya koymak amacıyla yaptığı araştırma, gençlerin önümüzdeki 10 yılda geleceğin mesleği olarak bilgisayar mühendisliği, tıp ve öğretmenliği gördüklerini ortaya çıkardı. Araştırmaya katılan üniversite adaylarının yüzde 47'si ise mesleklerle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadan tercih yaptığını belirtti.

İstanbul, İzmir, Edremit, Edirne, Çerkezköy, Bandırma ve Mardin'de bin 667 üniversite adayı arasında yapılan araştırmada göre sayısal, sözel ve eşit ağırlık öğrencileri ilk tercihlerine öğretmenlik mesleğini yazacaklarını söyledi. Sayısal alanda en fazla matematik öğretmenliği tercihi yapılırken, eşit ağırlıkda sınıf öğretmenliği, sözel alanda da Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği ilk sıralarda yer aldı. Araştırmanın ortaya çıkardığı diğer sonuçlar şöyle:


Adayların yüzde 47'si seçeceği meslekle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığını söyledi.


Öğretmenlik dışında sayısal alan için bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği ve tıp en çok tercih edilen diğer meslekler oldu.


Eşit ağırlık alanında öğretmenliği işletme, hukuk, psikoloji ve ekonomi takip etti. Eşit ağırlık alanındaki öğrenciler uluslararası ilişkiler bölümünü geleceğin mesleği olarak görmelerine rağmen şu andaki iş imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle ilk 5 meslek tercihinde bu bölüme yer vermeyeceklerini söyledi.


Sözel alan öğrencileri ilk sıraya halkla ilişkiler bölümünü yazacaklarını belirtti.

Adayların tercihleri

En çok tercih edilmesi düşünülen 5 öğretmenlik şöyle sıralandı:

Sınıf Öğretmenliği

Türk Dili ve Edebiyatı Öğr.

Rehberlik ve Psikolojik Dan.

Matematik Öğretmenliği
Kaynak:Akşam


Günün Önemli Haberleri