Emniyetten fotoğraf açıklaması

Abone ol

Samast'ın tartışma yaratan Türk bayrağı önündeki fotoğrafı hakkında Emniyet'ten bir açıklama geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, polisin görevinin suç meydana gelmeden önlemek olduğunu belirterek, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi ile ilgili, "Maalesef bu olay olmuştur. Olduktan sonra da tüm imkanlar kullanılarak saldırgan yakalanmıştır" dedi. Çalışkan, Dink’in öldürülmesi olayının başka olaylarla bağlantısı olduğuna dair ellerinde bilgi olmadığını söyledi.

İsmail Çalışkan, haftalık basın bilgilendirme toplantısında, 81 il emniyet müdürünün katıldığı değerlendirme toplantısında 2006 yılının genel bir değerlendirmesinin yapıldığını ve 2007 yılına ait beklentiler ile güvenlik konseptinin oluşturulması ve 2007 bütçesinin görüşüldüğünü bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ile Yunanistan Kamu Hukuku Merkezinin işbirliği ile "Fikri Mülkiyet Hakları Uygulamaları" konulu 29-31 Ocak tarihleri arasında bir toplantı düzenleneceğini belirten Çalışkan, toplantıya Adalet Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Yunanistan, Litvanya ve Finlandiya’dan toplam 120 kişinin katılacağını kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çalışkan, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın fotoğrafının Türk bayrağı ve Atatürk’ün sözleri fon alınarak çekilmesi olayıyla ilgili soruya, "Söz konusu fotoğraf İstanbul’da değil Samsun’da çekilmiş. Samsun Emniyet Müdürümüzle görüştüm. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapacaklarını söylediler" karşılığını verdi.

Günün Önemli Haberleri