Eminönünde tercih merkezleri

Abone ol

Eminönü'nde iki ayrı yerde kurulan tercih merkezine adaylar yoğun ilgi gösteriyor

Eminönü Belediyesi ile FEM Dersanesi işbirliğiyle Eminönü'nde iki ayrı yerde kurulan tercih merkezine adaylar yoğun ilgi gösteriyor. Eminönü ve Beyazıt Meydanı'nda kurulan tercih çadırında adaylara yardımcı olan uzmanlar, doğru tercihin nasıl yapılacağını anlatıyor. Eminönü Belediyesi'nin üniversite adaylarına yardımcı olmak için başlattığı çalışmayla kurulan tercih merkezi, hergün 09.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Beyazıt Meydanı'ndaki tercih merkezini ziyaret eden Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, üniversite adaylarına başarılar diledi. İki ayrı tercih merkezinde görev yapan 6 uzmandan biri olan Şükrü Ersoy, adaylara üniversiteler hakkında bilgi verdiklerini ve tercihleri nasıl yapmaları gerektiğini anlattıklarını söyledi.

"Daha çok tercihlerinde kararsızlık yaşayan öğrenciler başvuruyor" diyen Ersoy, "Adaylar, sistemi kavramada sıkıntı yaşıyor. Puanları karşılaştırmak için de bize başvuruyor. Adayların yaşadığı bu sıkıntılara yanıt veriyoruz" dedi. Yeni Camii'nin hemen yanında hizmet veren tercih merkezine günde 600-650 öğrencinin başvurduğu bilgisin veren uzman öğretmen Şükrü Ersoy, henüz tercihlerini yapmayan öğrencilere profesyonel destek almaları çağrısında bulundu.

"Yanlış bir tercih telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilir" diyen Ersoy, "Her öğrencinin istikbalini belirleyen tercihler, mutlaka çok titiz bir incelemenin ardından yapılmalı. Çok iyi bir tercih yapan öğrenci, istediği bölüme yerleştirilirken kötü bir tercih ile dışarıda kalınabilir" şeklinde konuştu. Üniversite adaylarına ücretsiz olarak tercih danışmanlığı verilen Eminönü Belediyesi Tercih Merkezi, bir hafta açık kalacak.

Günün Önemli Haberleri