Emin Arslanın 7,5 yıl hapsi istendi

Abone ol

EGM Yardımcısı Emin Arslan'ın da tutuklandığı uyuşturucu operasyonuyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Emniyet Genem Müdür Yardımcısı Emin Arslan'a şok! Arslan'da dahil 3 emniyet müdürünün de yer aldığı 25 kişi hakkında iddianame hazırladı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in hazırladığı iddianamede uyuşturucu baronu olduğu ileri sürülen Habib Kanat örgüt lideri olarak gösterildi. Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın 'uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişilere yardım etmek' suçlamasıyla 7,5 yıla kadar hapsi istendi.

Soruşturma kapsamında Emin Arslan'ın da aralarında olduğu 3 emniyet müdürü gözaltınmış mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Berk'in bu karara itirazı üzerine İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Arslan ile emniyet müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Aral hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Kararın ardından adliyeye getirilen emniyet müdürleri tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Günün Önemli Haberleri