Emeklilerden 2. mektup

Abone ol

Tüm İşçi Emeklileri Derneği'ne Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği mektubu yeterli görmeyen emekliler 2. bir mektup yazdı.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''enflasyon farkı'' talebiyle gönderdiği mektubu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yanıtladı. Şahin'in, konunun ''Bakanlar Kurulu takdirinde olduğunu'' belirten cevabını yeterli bulmayan işçi emeklileri, Erdoğan'a bir mektup daha gönderdi.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği, verilen yanıtı yeterli bulmayarak Başbakan Erdoğan'a ikinci bir mektup gönderdi. Mektupta, memur emeklilerine 1 Temmuzdan itibaren 2006 yılının ilk 6 ayında enflasyon farklarının ödendiği hatırlatıldı. Mektupta, şunlar kaydedildi:

''Sayın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin imzası ile gönderilen cevabi yazıda, işçi ve Bağ-Kur emeklisinin aylıklarının bir önceki ayın TÜFE'sine göre her ay artırıldığı belirtilmektedir. Hükümetimiz aylık artışlardan vazgeçerek 2005 yılından itibaren 6 aylık dönemler halinde memur emeklisine yapılan artışların işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılması uygulamasına geçmiştir. 2006 yılının birinci yarısında verilen artış enflasyonun altında kaldığı için aradaki fark memur emeklisine kararname ile verilmiştir. İşçi ve Bağ-Kur emeklisine 1 Temmuzdan geçerli olması gereken bu fark verilmemiştir. Bu farkın neden işçi emeklilerine verilmediğini emekliler olarak bilmek hakkımızdır, bu konuda açıklama bekliyoruz.''

Günün Önemli Haberleri