Emekli paşaların şeyi

Abone ol

Emekli paşaların tanıttığı 'Erke' projesinden ses yok, açıklama Haziran ayına bırakıldı

Açıklamasız basın toplantısı ve ürünsüz kampanya ile “bilimsel düşüncenin gücü” diye, emekli paşalar eşliğinde görücüye çıkan “Erke Dönergeci” bilinmezliğini koruyor. “Enerji tüketmeden elektrik üretecek teknoloji” olarak duyurulan proje konusunda emekli Tümgeneral Çetin Uğural, bilinmezlerin bu yıl son bulacağını ve seri üretime geçileceğini söyledi. Uğural, gizlilik gerekçe gösterilerek hakkında hiçbir soruya yanıt vermedikleri Erke’ye yönelik casusluk girişimi olmadığını; çünkü “casusların inanmadığını” söyledi. Devletin de kendileriyle bu konuda bağlantıya geçmediğini dile getiren Uğural, “Umursamıyorlar” dedi.

Kamuoyunda Erke’ye ilişkin yaratılan spekülasyonlardan memnuniyet duyduklarını ifade eden Uğural, “Hazirana kadar bir açıklama yapacağız ve bu yıl üretime başlayacağız. Kimsenin inanmasını beklemiyoruz, biz bu teknolojinin millete ait olduğunu tasdik etmek için açıklama yaptık” diye konuştu.
“Yüzyılın buluşu” Erke, 21 Kasım 2006’da düzenlenen ve emekli paşaların katıldığı bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulmuştu. Erke’nin küresel ısınma sorununa da çözüm getirecek bir teknoloji olduğunu savunan Uğural, “Erke, Al Gore’un yaptığı filmin özetidir” dedi.

Günün Önemli Haberleri