Emekli maaşı ne zaman ödenecek bayram öncesi mi yatacak

Abone ol

Emekli maaşları ne zaman yatacak bayramdan önce mi sonra mı ödenecek sorusunun cevabını SGK verdi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşı 17-23 Eylül'de verilecek.

Emekli maaşları bayramdan önce mi ödenecek? Emekli maaşları ne zaman yatacak? SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emekli maaşları 17-23 Eylül arasında ödenecek.

SSK işçi ve tarim emeklisinin aylıkları, tahsis numarasının son rakamı 9 olanlara 17 Eylül'de, 5 ve 7 olanlara 18 Eylül'de, 3, 4 ve 1 olanlara 21 Eylül'de, 2 ve 8 olanlara 22 Eylül'de, 0 ve 6 olanlara da 23 Eylül'de ödenecek.

ÖDEME TARİHLERİ

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, emekli aylıklarının 4/A SSK emeklilerine her ayın 17-26'sında, 4/B Bağ-Kur emeklilerine her ayın 25-28'inde ve 4/C Emekli Sandığı emeklilerine ise her ayın 1-5'i arasında ödendiği hatırlatıldı.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ DEĞİŞİKLİK

Açıklamada, Kurban Bayramı'nın 24-27 Eylül tarihlerine rastlaması nedeniyle SSK işçi ve tarım emeklisi, Bağ-Kur esnaf ve tarım emeklisi ile Emekli Sandığı emeklisinin aylıklarının verildiği tarihlerde değişiklik yapıldığı kaydedildi.

ESNAF VE TARIM EMEKLİSİNİN AYLIKLARI NE ZAMAN YATACAK?

4/B Bağ-Kur esnaf ve tarım emeklisinin aylıkları 22 Eylül'de, 4/C Emekli Sandığı emeklisinin aylıkları ödeme günü 1, 2 ve 3 Ekim'de olanlar 21 Eylül'de, 4 ve 5 Ekim'de olanlar ise 22 Eylül'de maaşlarını alacak.

EMEKLİYE SEÇİM SONRASI ZAM MÜJDESİ

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere maaş artışına ilişkin olarak, “Yeni TBMM’yi bekleyerek, bu düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Buradaki temel perspektifimiz artışlardan faydalanamayan kesimleri faydalandırmak” dedi.

Yılmaz, NTV’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinden önce emeklilere belli oranlarda iyileşmeler yaptıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, seçimden önce Diyarbakır’da, ‘Seyyanen artışlardan istifade etmeyen kesimlere dönük olarak da hepsini kapsama alan yeni bir çalışma yapacağız’ demişti. Başbakanımız seçimlerden sonra da belli ortamlarda teyiden konuşmalar yaptı. Bu çerçevede hazırlıklarımızı yapıyoruz ama burada düzenleme ihtiyacı var. TBMM çalışıyor olsa bu düzenlemeler şimdi yapılırdı ama teknik olarak bunu yapmanız mümkün değil, çünkü bu iş için TBMM’nin kanun çıkarması lazım. Yeni TBMM’yi bekleyerek, bu düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. memurlarla ilgili düzenleme gerekmiyordu, toplu sözleşmelerde o adımları attık. Memur emeklisi de o artışlardan faydalandı. Geri kalan kesimlerle ilgili aynı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

ZAMLAR 100-200 LİRA ARASINDA

Örneğin; Temmuz'da enflasyon artışına ek olarak aldığı 100 liralık zamla maaşı bin lira olan emekli, yeni düzenlemeyle bir kez daha artıştan yararlanabilecek. Böylece toplam 200 lira zam almış olacak.

Maaşı Temmuz'da, enflasyon artışına ek olarak yapılan seyyanen zamla bin 100 liraya çıkan emekli, yine 100 lira düzenlemesinden yararlanabilecek. Bu emeklinin aldığı seyyanen zammın toplamı da 200 lirayı bulacak.

SEYYANEN ZAM HESAPLAMASI

Bazı emekliler de ekstra artıştan ikinci kez yararlanmış olacak ama aldığı toplam seyyanen zam 200 liranın altında gerçekleşecek.

Örneğin; Maaşı enflasyon zammıyla bin 20 liraya çıkan emekli, Temmuz'da 80 lira seyyanen zamdan yararlandı ve maaşı bin 100 liraya çıktı. Bu emekli, yeni düzenleme ile 100 lira daha seyyanen zam alacak. Toplam 180 lira seyyanen zam almış olacak.

Maaşı enflasyon zammıyla 920 liraya çıkan, Temmuz'da 100 lira zamdan faydalandı ve maaşı bin 20 lira oldu. Bu emeklinin maaşı, bin 100 liraya ulaşacak. Alacağı seyyanen zam 180 lirayı bulacak.

Günün Önemli Haberleri