Elektrik parasını köylüden istediler

Abone ol

Giresun'un Görele ilçesinde yaptırılan su şebekesi inşaatı sırasında kullanılan 6 bin YTL'lik elektrik bedeli köylüden istendi

İlçeye bağlı Şalaklı ve Recepli köyü ile Tirebolu ilçesine bağlı Belen köyüne içme suyu sağlayacak 1 milyon YTL'lik su şebekesi inşaatı ihalesini alan ve çalışmaları tamamlayan firmanın, çalışmalar sırasında kullandığı 6 bin YTL'lik elektrik bedelini ödemediği öne sürüldü.

EVLERE SU GELMİYOR

Şalaklı Köyü Muhtarı Nabi Ünal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, elektrik borcu ödenmediği için 3 köye su dağıtan pompanın elektriğinin kesildiğini ve mühürlendiğini belirterek, ''Köylerimize su şebekesi yapılması bir şey ifade etmedi, çünkü yine evlerimize su gelmiyor'' dedi.

ELEKTRİK BEDELİ KÖYLÜLERDEN İSTENDİ

TEDAŞ yetkililerinin elektrik bedelini kendilerinden istediğini ifade eden Ünal, şunları kaydetti: ''İhalesi 2006'da yapılan su şebeke inşaatı Ağustos 2007'de tamamlandı. Bu zaman içinde firma şantiyesinde ve çalışmalar sırasında tüketilen enerji bedeli ödenmedi. Hatta bir süre söz konusu firmanın kaçak elektrik kullandığı tespit edildi. Hiçbir cezai işlemin yapılmadığını öğrendiğimiz firmanın, saat aboneliği yapmadığı da yeni tespit edildi. Firmanın işi bitirip gitmesinin ardından gelen TEDAŞ yetkilileri, abone kaydı bulunmayan saat üzerindeki tüketilen enerji bedelinin ödenmemesi nedeniyle, köylere su basacak pompanın elektriğini mühürledi. Bu da yetmiyormuş gibi bir de saat üzerindeki enerji bedelini köy sakinlerinden tahsil etmek istiyorlar.''

Ünal, bu durum karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirterek, ''Biz bu soruna bir çare bulunmasını istiyoruz. Köyümüze su geldi ancak yine susuz kaldık. Evlerimize çeşmelerden su taşıyoruz'' diye konuştu.

EDAŞ MÜDÜRÜ: BİLGİM YOK

Çoruh EDAŞ Giresun Müessese Müdürü Köksal Çamaltı ise firmanın yürüttüğü çalışmalar sırasında abonelik işlemlerinin yapılmamış olmasına anlam veremediğini belirterek, ''Böyle bir şey nasıl oldu bilmiyorum. Gerekli incelemelerin yapılması için çalışma başlattık. Köylere suyu dağıtan pompanın mühürlendiği konusuyla ilgili henüz bilgim yok. Diğer yetkililerden konuyla ilgili bilgi istedim. Araştırmalar tamamlandıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz'' dedi.


Günün Önemli Haberleri