Elbistan'da 40 bin kişi hastanelik oldu
Abone olKahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde içme suyu nedeniyle hastaneye başvuranların sayısı 40 bini buldu. Kaymakamlık, hastaneye başvuranların sağlık durumlarının iyi olduğunu duyurdu.
ELBİSTAN'da içme suyundaki kirlenme nedeniyle hastaneye başvuranların sayısı 40 bini buldu. Elbistan Kaymakamlığı Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, hastaneye başvuranların arasında hayati tehlikesi olan hasta bulunmadığı belirtildi.
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, içme suyundaki "Mikrobiyal kirlenme" nedeniyle vatandaşların, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelere müracaatları devam ediyor.
Hastaneye başvuranlardan Mehmet Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk gün karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile hastaneye geldiğini belirterek, verilen serumla ayağa kalktığını ancak bugün yine aynı rahatsızlığın baş gösterdiğini ifade etti.
Durdu Şener ise evde 6 kişi olduklarını ve herkesin aynı şekilde rahatsızlandığını bildirdi.
Eşi ve çocuklarının iyileştiğini ancak en son kendisinin de rahatsızlandığını anlatan Şener, "Yoğunluğu bildiğim için hastaneye gelme konusunda direndim ama rahatsızlığım artınca mecbur kaldım ve geldim." diye konuştu.
Servet Karakuş da olayın yaşandığı ilk günden beri hastalıktan kurtulamadığını vurgulayarak, hastanelerin çok yoğun şekilde çalıştığını belirtti. Karakuş, "Hatta çevre ilçe ve illere hastaların kendi imkanları ile gittiğini duydum." dedi.
"HAYATİ TEHLİKE SÖZ KONUSU DEĞİL"
Elbistan Kaymakamlığı Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada da hastanelere başvuranların hiçbirinde hayati tehlikenin söz konusu olmadığı ve gerekli müdahalelerde bulunularak, vatandaşların taburcu edildikleri bildirildi.
Durumun ciddiyeti üzerine aile sağlığı merkezlerinin de açılarak aile hekimlerinin göreve çağrıldığı belirtilen açıklamada, Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Çocuk Hastanesi'nde görevli doktor ve diğer sağlık personelinin de acil olarak göreve çağrıldığı belirtildi.
"40 BİN HASTA TEDAVİ EDİLDİ"
Açıklamada, gerekli serum ve ilaç tedarikinin en kısa sürede sağlandığı, ihtiyaç analizi yapılarak bir haftalık gerekli serum ve ilaçlar temin edilerek, sağlık birimlerine dağıtıldığı vurgulandı.
İlçe Sağlık Müdürlüğünce 42 ekstra hekim ve 36 da hemşire takviyesi yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"40 bin hastanın yüzde 80'i ayakta tedavi edilmiştir. Yüzde 20'si ise serum veya gözleme alınmıştır. Bölgeye acilen TKHK bünyesinden İl merkezi başta olmak üzere, Adana, Mersin, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kayseri, Sivas ve Osmaniye illerinden toplamda 70'e yakın uzman hekim ve pratisyen hekim, 200 civarında yardımcı sağlık personeli personelimiz görevlendirilmiş ve dönüşümlü olarak ilçe merkezinde görev yapmaktadırlar. Hastaların tedavisinde ihtiyaç duyulan ilaç tıbbi malzeme talep artışları süratle karşılanmış olup, herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Hiçbir vatandaşımızın hayati tehlikesi yoktur."