Elbeyli'ye su kanalları yapılıyor

Abone ol

Kilis'in Elbeyli Kaymakamı Müfit Gültekin, Elbeyli Ovası'nın Kayacak Barajı'ndan beslenerek sulu tarıma geçileceğini söyledi.

Kaymakam Gültekin yaptığı açıklamada, çiftçilerin arazilerini sulama, alternatif tarım, basınçlı sulama sistemleri konusunda çalışma yapacaklarını belirterek, "Elbeyli Ovası'na bilindiği üzere Kayacık Barajı'ndan su verilecek. Suları taşıyacak kanallar yapılıyor. Şu an sulama için köylerimizin bir kısmı hazır durumda. Toprağa bilindiği üzere fazla sulamakta zararlıdır. Bu nedenle çiftçilerin arazilerini sulama, alternatif tarım, basınçlı sulama sistemleri konusunda eğitmeyi planlıyoruz. Bu konu ile ilgili olarak proje hazırlayacağız.

Sulu tarım demek, bereket demek, ama sulu tarımı tekniğine göre yapılmaz ise hiçbir anlama olmadığı gibi ürün kaybı da yaşanır. Bu nedenle çiftçilerimizin eğitimden geçmesi şarttır. Çiftçilerimizin eğitimi için Sosyal Destek Projesi (SODES) başta olmak üzere çeşitli hibe projelerinden yararlanılması için çalışacağız. Elbeyli Ovası'nda üretilen hububat Kilis'in "buğday ambarı" olarak biliniyor. Eğer sulu tarımı iyi yapabilirsek, gerek ilçemiz, gerekse, ilimiz gerekse
ülkemiz karlı çıkacaktır" dedi.

Günün Önemli Haberleri