El Kaidenin Papa tehditi İtalyayı korkuttu

Abone ol

El Kaide'nin Papa'ya yönelttiği tehdit hem Vatikan'ı hem de İtalya'yı korkuttu.

Vatikan ile İslam dünyasındaki son gerilim çerçevesinde köktendinci terör örgütlerinin Papa 16. Benediktus'u tehdit eden mesajlar yayımlaması, İtalya İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Papa'yı korumaya yönelik güvenlik önlemlerini artıran İtalya İçişleri Bakanlığı, Vatikan çevresinde görev yapan polislere 22 kişilik bir takviye yapıldığını açıkladı.

Yazılı açıklamada söz konusu takviyenin, "uluslararası atmosferin hassasiyeti göz önüne alınarak, gözetim, koruma ve eskort hizmetlerinin eksiksiz biçimde yerine getirilmesi amacıyla" yapıldığı belirtildi.

İtalya İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Papa 16. Benediktus'un 12 Eylül'de Regensburg'da yaptığı konuşmada Hz. Muhammed hakkında kullandığı ifadelerin İslam dünyasında tepkilere yol açmasının ardından, İtalya'da da protesto gösterilerine yol açma olasılığı nedeniyle ülke genelindeki güvenlik alarmının yükseltildiğini duyurmuştu.

Uzmanlar, İtalya İçişleri Bakanlığı'nın Vatikan'a güvenlik takviyesinin ise El Kaide'nin iki numaralı ismi olarak nitelenen Eymen El Zevahiri'nin Arap televizyonları tarafından iki gün önce yayımlanan bir kaset aracılığıyla Papa'ya yönelttiği tehdit sonrasında kararlaştırıldığına dikkati çekiyorlar.

Öte yandan İtalyan haber ajansı ANSA ise, Papa 16. Benediktus'un 30 kasımda Türkiye'ye yapacağı dört günlük seyahat bağlamındaki güvenlik endişesinin de giderek arttığını ileri sürdü.

Konuya ilişkin yayımlanan haberde, "Ziyaret, hem ülkedeki Müslümanlar nezdindeki gerilim, hem de birkaç ay önce Trabzon'da İtalyan papaz Santoro'nun öldürülmüş olması nedeniyle, çok sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleşecek" ifadesi kullanıldı.

Günün Önemli Haberleri