El Kaide yöneticisi yakalandı

Abone ol

Amerikalı Tümgeneral William Caldwell, Irak'ta El Kaide yöneticisinin yakalandığın açıkladı

Amerikan ordusunun Irak'taki sözcüsü Tümgeneral William Caldwell, El Kaide'nin Irak'taki kolunun üst düzey bir yetkilisinin 19 Ağustosta yakalandığını söyledi.

Tümgeneral Caldwell, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin partisine saldırı düzenlediğinden şüphelenilen bu kişinin bir Kürt olduğunu belirttiği açıklamasında, “Bu kişi, Irak'taki en kanlı saldırılardan bazılarını düzenlediği sanılan bir patlayıcı uzmanı” dedi ve adını açıklamadığı El Kaide sorumlusunun ele geçirilmesi sırasında 5 teröristin öldürüldüğünü, 5'inin de yaralandığını kaydetti.

Tümgeneral Caldwell, “Elimizdeki bilgilere göre, yakalanan bu kişi 15 Ağustosta Celal Talabani'nin Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği partisinin binasına düzenlenen saldırıya karışmış” dedi ve Amerikan askerlerince El Kaide terör örgütüne yönelik ağustos ayında düzenlenen 140 baskında 17 kişinin öldüğünü ve 300 zanlının yakalandığını ifade etti.
Ele geçirilen kişinin, 7 Haziranda Amerikan ordusunun düzenlediği bir hava operasyonunda öldürülen Ürdünlü terörist Ebu Musab El Zerkavi'nin yerine geçen Mısırlı Ebu El Masri'ye yakın bir isim olduğu belirtiliyor.

Günün Önemli Haberleri