Ekşiden çok sert sözler

Abone ol

Hamas ziyareti sonrası gazeteciler savaş baltalarını çıkardı. Oktay Ekşi Hüsnü Mahalli'yi fena eleştirdi.

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, HAMAS heyetinin ziyaretine ilişkin Türk basınını eleştiren ''Suriyeli gazeteci'' Hüsnü Mahalli'ye sert cevap verdi.

Oktay Ekşi, Türk medyasında yazıları yayınlanan Mahalli'nin, ''Türk medyasının büyük bir bölümünün Yahudi lobilerin sözcülüğünü yaptığını'' ileri sürdüğünü ve ''Dünyada hiçbir ulusal basının kendi halkını bu kadar aşağıladığını, rencide ettiğini, bu kadar kötülediğini görmedim'' dediğini belirtti. Ekşi, şunları kaydetti:

ŞAM’A GİT

"Türkiye'deki gazetelerde yazıları yayınlanan, böylece kendi ülkesi Suriye'de hayal bile edemeyeceği kadar geniş bir özgürlük ortamında görüşlerini ifade olanağı bulan bu ne idüğü belirsiz zata, ağzını açarken ve kalemini kullanırken terbiyeli olması gerektiğini birileri söylemelidir.

Türk basını, Türkiye'nin çıkarlarını Hüsnü Mahalli isimli kişinin Türkiye'de hangi maksatla yapıldığı ve kime hizmet ettiği belirsiz tavsiyelerinden öğrenme durumunda değildir. Hüsnü Mahalli isimli zat, tek otoritenin tayin ettiği tek doğruyu savunan bir basın istiyorsa, Şam'a gitmesi iyi olur."

Günün Önemli Haberleri