Ekmeğe zam kapıda

Abone ol

Un fiyatlarındaki artış ve kayıtdışı üretimin artışı ekmekte zammı gündeme getirdi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Başkanı Halil İbrahim Balcı, un ile diğer girdilerdeki ve merdivenaltı ekmek üretiminin önlenmesi konusunda gereken önlemleri alınmaması halinde, bir ay sonra ekmeğe en az yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı.

TFF, un fiyatlarındaki artış ve ekmek piyasasındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere, 81 ildeki fırıncı derneklerinin başkan ve yöneticilerini dün Ankara'ya topladı.

"Bir ay daha bekleyeceğiz"

İki gün süren toplantının bugün basına açık bölümünde konuşan TFF Başkanı Balcı, un fiyatlarının, son bir ay içinde yüzde 16-25 artarak, 25-26 YTL'den 29-33 YTL'ye yükseldiğini, ancak ekmeğin kilo fiyatının ise son üç yıldır değişmeyerek, 1.25-1.5 YTL'de kaldığını söyledi. Elektrik, su, işçi ücretleri gibi girdilerdeki artışın fırıncıları zor durumda bıraktığını savunan Balcı, şöyle devam etti:

"Fırıncılardan bir ay daha beklemelerini istiyorum. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bu bir ay içinde, un fiyatlarındaki artış ve merdivenaltı üretimin önlenmesi konusunda gereken önlemleri almazsa, süre sonunda yapılacak zam, yüzde 25'ten az olmayacaktır. Federasyona bağlı odalarımız aracılığıyla, enflasyona endeksli fiyat tarifelerini uygulamaya koyacağız.''

TFF Başkanı Balcı, belediyelerin ekmek üretmesinin fırıncıları mağdur ettiğini, bu sorunun çözümü için de gerekirse 10 bin fırıncının Ankara'da toplanabileceğini kaydetti.

Günün Önemli Haberleri