Ehliyet yenileme randevu sistemi-yeni ehliyet ücreti ne kadar?
Abone olEhliyet yenileme randevu alma sistemi, nasıl ehliyet yenilenir ve ehliyet yenilemek için gerekli evraklar neler soruları merak konusu oldu. Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyetlere çevirmek isteyen vatandaşlar öncelikle EGM'nin online sitesinden randevu almak zorunda. www.surucurandevu.egm.gov.tr adresinden online ehliyet randevusu alanlar gerekli belgelerle hemen yeni tip ehliyetini alabilecek.
Ehliyet yenileme işlemi, ehliyet yenileme randevusu nasıl
alınır, online EGM ehliyet değişim randevusu alma nasıl soruları
araştırılmaya başladı. Eski ehliyetlerini yeni tip ehliyetlere
çevirmek isteyen vatandaşlar, bu işlem için gerekli belgelerin
neler olduğunu araştırıyorlar. Ehliyet yenileme işlemi EGM'nin
online randevu sistemi üzerinden başvuruluyor. Daha sonrasında ise
götüreceğiniz belgelerle birlikte işleminizi kolayca
halledebilirsiniz.
Vatandaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait (www.surucurandevu.egm.gov.tr) internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.
EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR: 2018 yılında ehliyet yenileme ücreti 15 TL(13 TL Değerli kağıt bedeli+2 TL Hizmet Bedeli)'dir. Bu ücreti bankaya ödeyebiliyorsunuz. Ödemeleri internet bankacılığı yoluyla ödeyeceklerin işlem yaptığı bankanın ilgili şubesinden "Tahsil Edilmiştir." kaseşi basılmasıyla ilgili EGM tarafından duyuru yapılmıştır.
Ehliyet yenileme için gerekli belgeler nelerdir?
- Eski sürücü belgeniz -Sürücü olur sağlık raporu - Nufüs
cüzdanı veya pasaport - 2 Adet biyometrik fotoğraf - Parmak izi
verilecek (Emniyette) - Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve
hizmet bedelinin ödendiğine dair banka dekontu (15 TL) - Kan
gurubunu belgeleyen belge veya beyan(eski sürücü belgenizde kan
grubunuz yazıyorsa herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok)
Sürücü belgeleri ne zaman teslim edilir: Sürücü belgesi başvurularında başvuru kabul edildikten sonra sürücü belgesi yerine geçen geçici belge düzenlenecek olup, 15 gün içerisinde asıl sürücü belgesi teslim edilecektir.
Sürücü belgemi bir yakınım teslim alabilir mi: Sürücü belgesinin, sürücü belgesi müracaat formunda kimlik bilgileri belirtilen kişi tarafından teslim alınması gerekmektedir.
Sürücü belgesinin geçerlilik süresi ne kadar: M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olarak düzenlenmektedir. Mevcut olan eski sürücü belgeniz ise yeni tip sürücü belgeleri verilmeye başlandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olup, 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca, sürücü belgesinin yenilenmesi sırasında sürücü olur sağlık raporu alınması zorunludur.