Eğitim toplantısının yeni adresi Çeşme
Abone olEsengül Civelik eğitim adına yapılan toplantıda sorunları, gelişmeleri, yapılacakları değerlendirdi. İşte Civelik ve sözleri..
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, vatandaşların
dilek, şikayet ve isteklerinin öğrenilebilmesi için makam ve gönül
kapılarının her zaman açık tutulması gerektiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün düzenlediği değerlendirme toplantısı İzmir'in Çeşme ilçesinde başladı.
Civelek, Ilıca Otel'deki toplantının açılışında yaptığı konuşmada,eğitim camiasının çok büyük bir aile olduğunu belirterek, Bakanlık ve Müsteşarlık olarak zor şartlar altında hizmet veren çalışanlarının yanında olduklarını kaydetti.
Her ailede olduğu gibi eğitim camiasında da bir takım sorunların olmasının, güçlüklerle karşılaşılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Civelek, ''Ama biz sevgi insanı olarak, sabır insanı olarak, hoşgörü insanı olarak bu zorlukların üstesinden gelebiliriz'' dedi.
Eğitimin dün ve bugün olduğu gibi yarın da ülkenin en öncelikli,
en önemli konusu olmaya devam edeceğini vurgulayan Civelek, her
zaman daha iyiye gitmek istediklerine dikkati çekti.
Fiziki meta, teknolojik altyapı, insan kaynakları, eğitim programları ve okullaşma oranlarında gelinen noktanın son derece önemli olduğuna işaret eden Civelek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ama asla geldiğimiz noktayla yetinmeyeceğiz. Küreselleşen dünyada, bu dünyanın bir parçası olarak dünya toplumu bilimde, teknolojide ve sanatta nereye gidiyor? Bunları bilmemiz gerekiyor. Biz bir taraftan kendi alanımızdaki gelişmeleri izlerken, diğer taraftan da hızlı değişim sonucu toplumun bizden beklentilerine de karşılık vermek zorundayız. Değerlerin, alışkanlıkların baş döndürücü bir hızla geliştiği, değiştiği bu çağı sağlıklı bir şekilde yaşayabilmek için de toplumumuzu bir arada tutan ortak değerlerimize sahip olmak büyük önem arz ediyor. Çünkü bizler kendisi, çevresi, ülkesiyle barışık, değerlerimize ve evrensel değerlere sahip yeni düşüncelere açık, anlama, düşünme ve algılama yeteneği yüksek, bilim ve teknoloji üretimine yatkın iyi bir birey, iyi bir vatandaş yetiştirmeyi amaçlıyoruz.''
Civelek, sorunların çözümü için belirlenecek eğitim politikalarının talebe dayalı hale getirilmesi gerektiğini de belirterek, tüm tarafların sürece katılımının önemini vurguladı. Civelek, ''Vatandaşlarımızın eğitime bakışlarını olumlu kılmak, yapılan çalışmaları benimsetebilmek, vatandaş, toplum, sivil toplum örgütleri arasında güçlü bir ilişki kurarak sosyal sorumluluk ilkesini yaratmak, aynı zamanda vatandaşların istek, dilek ve şikayetlerini öğrenmek için hassasiyet göstermeliyiz. Bu hassasiyeti gerçekleştirebilmek için de her zaman makam kapılarımızı ve gönül kapılarımızı açık tutmalıyız'' dedi.
Milli Eğitim Bakanlığının ileriye yönelik hedeflerin gerçekleşmesi için bütçeden en büyük payı aldığını ifade eden Civelek, hayırseverlerin eğitime katkısının da memnuniyet verici olduğunu söyledi.
İZMİR VALİSİ KIRAÇ
İzmir Valisi Cahit Kıraç da mesleki eğitime çok önem verdiklerini söyledi. İzmir'de mesleki eğitimin yüzde 70'ler seviyesine çıkarılması gerektiğini belirten Kıraç, mesleki eğitimde İzmir'in Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına karşın gelinen noktayı yeterli görmediklerini kaydetti.
Özel eğitim kurumlarının da sektör içindeki payının artmasının önemine işaret eden Vali Kıraç, ''Bugün Rusya'daki payın altındayız. Bu konuyu mutlaka çözmemiz lazım. Eğitimin kaynağını artırarak, rekabet ortamı içerisinde işbirliği çerçevesinde çalışmamız gerekiyor'' dedi.
İzmir Valiliği olarak hayırsever vatandaşlarla 140. protokolü imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kıraç, ''Hayırsever insanlarımızın eğitime bakışlarını ortaya çıkarmamız lazım. Nüfusunun yarısından fazlasının çocuk olduğu ülkede en önemli işimiz eğitim olduğunun bilinci içerisindeyiz'' diye konuştu.
Kıraç, depreme dayanıklı olmayan hiçbir binada eğitime izin vermeyeceklerini belirterek, mevcut okulların deprem güvenlik tetkiklerinin yapılıp, sorunlu binaların güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Toplantının ilk bölümünde, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye 2009-2010 eğitim-öğretim yılına ilişkin katılımcılara sunum yaptı.
81 ilden Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantı, yarın sona erecek.