Egede radyasyon alarmı

Abone ol

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı tatil beldesi Geyikli'de radyasyon alarmı!

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı tatil beldesi Geyikli'de yapılan rutin radyasyon ölçümlerinde, değerlerin yüksek çıkması üzerine bölgeye koruma şeridi çekildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hantepe mevkiindeki sahil şeridine gelen ekip, alanda teknik cihazlarla yaptığı incelemede, değerlerin bir miktar yüksek olduğunu belirledi.

Bunun üzerine bölgeden alınan numuneler analiz için İstanbul'a gönderildi. TAEK Başkanı Okay Çakıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede gerçekleştirdikleri rutin ölçümlerde değerlerin bir miktar fazla çıktığını söyledi.

Ancak bu yüksek değerlerin, tabi yada suni nedenlerden kaynaklanabileceğini belirten Çakıroğlu, şunları kaydetti: ''Bölgeden aldığımız numuneleri İstanbul'a gönderdik. İnceleme yarın yapılacak. Değerlerin yüksekliğinin tabi olma olasılığı bir hayli yüksek. Ancak bunu bilmek zorundayız. Bu nedenle, bölgeye bir güvenlik şeridi çektik. Şu an için insan sağlığı açısından herhangi bir tehlike bulunmuyor. Zaten sonuçların açıklanmasının ardından da büyük bir ihtimalle şeridi kaldıracağız.'' Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ise endişe edilecek bir durumun bulunmadığını belirterek, bölgede yaşayan tatilcilerin rahat olmasını istedi.

Geyikli Belediye Başkanı Mustafa Çiçek ise Geyikli sahillerindeki kumsallarda bulunan bir takım minerallerin bazı hastalıklara iyi geldiğini söyledi. Bu nedenle bölgenin, yıllardır özellikle romatizmal hastaların akınına uğradığını belirten Çiçek, temiz denizi, havası ve toprağıyla her sezon yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Günün Önemli Haberleri