Ediz Hun 'Çevre ve İnsan'ı anlattı

Abone ol

Sinema oyuncusu ve Çevre Mühendisi Ediz Hun Mardin'de "Çevre ve İnsan" konulu bir konferansı verdi.

Mardin Valiliği kültür etkinlikleri kapsamında İl Çevre Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çevre Düzenleme Planı programında sanatçı Ediz Hun tarafından "Çevre ve İnsan" konferansı verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde verilen konferansa Yeşilli Kaymakamı Murat Girgin, İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay ve kurum amirleri ile davetliler katıldı. Konferansta konuşan Ediz Hun, "Çevrenin tabiatı ile çok önemli boyutları var.

Çevre fiziksel kimyasal ve belki de matematiksel birtakım önemli problemleri çözebilecek bilimlerle yürütülüyor. Ayrıca çevrenin felsefi boyutu var. Felsefi denince akla sevgi geliyor. Sevgi aklımıza geldiği zaman yaradanı düşünüyoruz.

Yaradanın ürünü bu sonsuz kainattaki ahenk şüphesiz sevgi ile yoğrulmuş enerji kaynağıdır. Sevgi ile başlanmayan hiçbir işte başarılı olma imkanı yoktur. Sevgi tükenmez bir hazinedir. Paylaştıkça artar.

Yaşamdan bu yana insanlar çok aşama kaydetmiştir. İlim, teknoloji, ahlak konularında değil vicdan gibi üstün konularla günümüze gelmiştir" dedi.
Dünyada müthiş bir gelişme yaşandığını vurgulayan Hun, "Çevre koruma anlamı büyük önem taşıyor.

Çevre koruma denildiği zaman sadece ormanların yaylaların korunması değildir. Kültürel varlıklarımızın da korunması gerekir. Örneğin Mardin'in korunması gerekir. Mezopotamya Ovası'nı gördüm uçsuz bucaksız, kümelenmiş ışıklar hakikaten deniz gibi. Bunları koruyarak gelecek nesillere aktarmak geriyor.

Hep bize lise sıralında 3 boyutlu bir mekan diye öğretilir. Uzunluk, derinlik ve genişlik oysa 3 boyutlu mekanda bir dördüncü boyut var. O da zamandır. Zamanın akımı içinde yaşamımızı sürdürebiliyoruz. Zamanı durdurmamıza imkan yok" şeklinde konuştu.

Sanatçı ve Çevre Uzmanı Ediz Hun, 1970'li yıllarda kalkınmış ülkelerde çevre bilincinin filizlendiğini 1980'lerden itibaren de son derece hızlandığını söyledi.

Günün Önemli Haberleri