Edirnede sel paniği!

Abone ol

Sağanak yağış Edirne'yi felç etti. Sele kapılan bir sürücü ekipler tarafından zorlukla kurtarılabildi!

Edirne’de, sağanak yağış ve Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açması sonucu Meriç Nehri taştı. Arda Nehri’nde ise öğleden sonra ciddi bir taşkın beklendiği bildirildi. Taşkın nedeniyle bölgedeki Karaağaç semtinde ilköğretim ve liseler 1 gün tatil edildi. Edirne Valisi Nusret Miroğlu, yaptığı açıklamada, nehir kenarındaki evlerin bodrumlarını su bastığını söyledi.
Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açması ve sağanak yağışlar nedeniyle öğle saatlerinde, Arda Nehri’nde ciddi bir taşkın yaşanacağını ifade eden Miroğlu, şöyle konuştu:
"Bu nedenle Arda Nehri’nin kenarındaki Bosna Köy boşaltıldı, köydeki hayvanlar tahliye edildi. Taşkın özellikle ana güzergah olan Karaağaç semtindeki Lozan Caddesi’nin kapanmasına neden olacak. Öğrencilerin ulaşımlarının aksayacağı düşüncesiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Belediye hoparlöründen vatandaşlar nehir taşkınları konusunda uyarılarak gerekli önlemleri almaları istendi." Taşkın nedeniyle tatil edilen okullar şöyle: Karaağaç semtindeki Mustafa Necati İlköğretim Okulu, Karaağaç Pansiyonlu İlköğretim Okulu ve Süleyman Demirel Fen Lisesi. Öte yandan, tahliye edilen Bosnaköy’de mahsur kalan bir vatandaş İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri tarafından Zodyak botla kurtarıldığı öğrenildi.

NEHİRLERİN DEBİLERİ ARTTI
Bu arada, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Meriç Nehri’nin debisi arttı. Nehrin debisi, Kirişhane Ölçüm İstasyonu’nda 1003 metreküp/saniye, Bulgaristan’ın Svilengrand Ölçüm İstasyonu’nda ise 699 metreküp/saniye olarak ölçüldü.
Tunca Nehrinin debisi 212 metreküp/saniyeye Arda Nehri’nin debisi 870 metreküp/saniyeye yükseldi. Edirne’de, son 24 saatte metrekareye ortalama 34.2 kilogram yağış düştü.
Sağanak yağışın bugün ve yarın da etkili olacağı belirtilen ilde hava sıcaklığının en düşük 6 derece, en yüksek 13 derece olacağı ifade edildi.
Bu arada, kente akım sağlayan elektrik kablolarının bazı bölgelerde yanması nedeniyle Kıyık, Sarıcapaşa, Küçükpazar ve Sabuni mahallelerine elektrik verilemiyor.

BAZI KÖPRÜLER ULAŞIMA KAPANDI
Alınan bilgiye göre, tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’na ulaşımı sağlayan Kanuni Köprüsü ve Yeni İmaret Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan Yalnızgöz Köprüsü ulaşıma kapandı.
Ayrıca, Edirne Belediye Başkanlığı’na ait Protokol Evi, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Mehmetçik Gazinosu, Tunca Köprüsü yakınındaki Deri Atölyesi’ne giden yol ile Dönertaş Un Fabrikası’nı su bastı. Sarayiçi Er Meydanı, Adalet Kasrı, 4. Mehmet Av Köşkü, Balkan Şehitliği ve bazı balıkçı barınaklarını da su bastı.


Günün Önemli Haberleri