Edebiyatta ‘Dünya’nın En İyileri

Abone ol

Dünya Kitap Dergisi’nin düzenlediği Dünya Kitap Ödülleri sahiplerini buldu



Dünya Kitap Dergisi’nin düzenlediği Dünya Kitap Ödülleri ve Altın Sayfa Edebiyat Ödülü’nün sonuçları açıklandı. Ödüllerin bu yılki sahipleri Deniz Gürsoy, Ahmet Cemal, Can Yayınları ve Aysel Gürmen ile Erol Büyükmeriç oldu.

Ödüller, 2 Kasım Perşembe akşamı, TÜYAP Kitap Fuarı Marmara Salonu’nda 18.00’de başlayacak törende sahiplerini bulacak. Tüm edebiyatseverler ödül töreni ve kokteyle davetli.

DENİZ GÜRSOY, AHMET CEMAL VE CAN YAYINLARI...

Dünya Kitap Ödülleri Seçici Kurulu toplantısında Deniz Gürsoy, Ahmet Cemal ve Can Yayınları’na ödül verilmesi kararlaştırıldı.

Dünya Kitap Dergisi tarafından 1993 yılından bu yana verilen Dünya Kitap Ödülleri’nden Yılın Telif Kitabı Ödülü için 2006 yılı içinde Ayın Telif Kitabı olarak belirlenen 15 kitap arasından seçim yapıldı.

YILIN TELİF KİTABI ‘TESBİH - PARMAK UÇLARINDAKİ HUZUR’

Feridun Andaç, Osman Saffet Arolat, Başar Başarır, Turgay Fişekçi, Doğan Hızlan, Seçkin Selvi, Selim İleri, Faruk Şüyün, Ayfer Tunç, Tahsin Yücel ve Dünya Temsilcisi’nden oluşan Seçici Kurul, Yılın Telif Kitabı ödülünü; Deniz Gürsoy’un Oğlak Yayınları arasından çıkan ‘Tesbih - Parmak Uçlarındaki Huzur’ adlı yapıtına oy çokluğuyla verdi.

YILIN ÇEVİRİ KİTABI GOETHE’NİN ‘YARAT EY SANATÇI’SI

Yılın Çeviri Kitabı ödülü ise, yıl içerisinde Ayın Çeviri Kitabı olarak seçilen 11 eser arasından, aynı Seçici Kurul tarafından, oy çokluğuyla Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılan Goethe’nin ‘Yarat Ey Sanatçı’ kitabının çevirisi için Ahmet Cemal’e verildi.

YILIN YAYINEVİ “CAN”

Yılın Yayınevi de, aynı toplantıda, aynı seçici kurulca yapılan değerlendirme sonucunda oy birliğiyle Can Yayınları olarak belirlendi.

ALTIN SAYFA EDEBİYAT ÖDÜLÜ PAYLAŞILDI

2005’te her yıl farklı daldaki bir kitaba verilmek üzere konan ve bu sene “İlkgençlik” kategorisinde düzenlenen Altın Sayfa Edebiyat Ödülü’nün sahipleri ise Aysel Gürmen ve Erol Büyükmeriç oldu. Her yıl farklı bir kategoride düzenlenen ve bu yıl “İlkgençlik” kitaplarına verilen ödülün Ayfer Gürdal Ünal, Doğan Hızlan, Faruk Şüyün (kurum temsilcisi), Necdet Neydim, Nur İçözü ve Selahattin Dilidüzgün’den oluşan seçici kurulu, ödülü, oy birliğiyle Gürmen’in Uçanbalık Yayınları tarafından basılan ‘Dereden Tepeden Dereliköy’den’ adlı çalışmasıyla Büyükmeriç’in Logos Yayınları’ndan çıkan ‘Midas’ın Serçeparmağı’ adlı yapıtı arasında paylaştırdı.
Kaynak: www.ntvmsnbc.com
Günün Önemli Haberleri